Aktywne Wpisy
Kaja_Kern +10
Nie, nie warto było iść ani na aa ani do psycholożki. Albo obleśne, niepotrzebne teksty, albo powtarzanie non stop wszystkiego co już słyszałam milion razy od siebie samej. Ja wiem jaki mam problem z piciem. Dwa razy w miesiącu kupuję flachę, idę do lasu i tyle mnie widzieli. Nikomu dupska nie daje, nie przeszkadzam. Chodzę i słucham muzy. Znam ludzi z gorszym problemem alkoholowym, ale oni nic z tym nie robią. Nie
kyloe +20
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #feminizm #theredpill #zwiazki #zdrada #rozwod
Wyobraźcie sobie taką historię.
Jest sobie pewne małżeństwo. Różowy pracuje na pełen etat, niebieski zajmuje się dziećmi w wolnym czasie, ale też coś tam sobie pracuje, z tym, że zarabia tylko na swoje hobby i nie dokłada się do wydatków. Laska ma swoja mieszkanie, spłaca kredyt, płaci za wszystko. Jak to zwykle bywa, po jakimś czasie wkrada się nuda. Różowy dalej w pracy bo bo kredyt itp, za to niebieski zaczyna się spotykać z innymi laskami, chwilowe fascynacje itp. Próbują chodzić razem na terapię bo Różowy zakochany, więc jakoś może uda się to naprawić.
Taka sytuacja trwa mniej więcej 5 lat. Każda terapia kończy się kolejną zdradą niebieskiego.
W pewnym momencie Różowy mówi - dosyć. Chcę rozwodu, wyprowadzaj się.
Teraz wyobraźcie sobie opinie znajomych, rodziny itp.
"Dobrze zrobiłaś Różowy Pasku, w końcu zaczniesz żyć!"
"Zasługujesz na kogoś lepszego!"
"Bardzo dobrze, czemu masz go utrzymywać skoro on ma Cię zdradzał?"
"Składaj pozew o rozwód z orzekaniem o winie!"
A teraz odwróćcie role w tej historii. Wiecie, jakie wtedy są opinie? Bo ja wiem. Bo słucham ich co dzień.
"Jak możesz wyganiać z domu matkę swoich dzieci?"
"Jak nie chcesz z nią mieszkać to sam się wyprowadź"
"No tak, ale ona była zagubiona, teraz już będzie inaczej"
"Ale chyba będziesz płacił alimenty?"
"Ale jak ona się teraz ma sama utrzymać, biedna?"
Równość płci...
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Dodatek wspierany przez: mZakupy.com
A wiem po sobie, że jak wiele osób Ci mówi że coś zrobiłeś źle, to zrobiłeś zajebiście dobrze ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°
" a to szm*ta ZOSTAWILA dzieci mężowi, chlop musi wychowywac"
" pewnie bedzie sie puszczac bo po co innego chce mieszkac sama?"
" ona jest MATKA co moze byc wazniejszego? Niech nie pier*oli o karierze, wiadomo ze nie o to jej chodzi, MATKA WYRODNA!"
Zaakceptował: Asterling}
@Karla0066: Spoko...jak narazie feminizm walczy o prawa kobiet często zapominając o obwiązkach albo o sytuacjach, gdzie to mężczyzna ma mniej praw. Gdy w odpowiedzi powstają ruchy pt TRP albo MRM to hur dur mizogonia. Wydaje mi się, że OP porównuje inne sytuacje niż Twój przykład. W jego przypadku osoba zostaje wyrzucona- reakcja jest zależna od płci. Ty jednak mówisz o przypadku
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Asterling}
W jakiej wersji ? Bo jeśli w feministycznej to Ci przypomnę że feministki już dawno przestały walczyć o równouprawnienie, teraz walczą o większe przywileje.
Skąd ten wniosek