Aktywne Wpisy

kamsher +30
Skala przegrywu. Jeśli dany opis dotyczy was dajecie sobie jeden punkt. Napiszcie podsumowanie w komentarzu.
1.Wzrost poniżej 180cm
2.Nigdy się nie całowałes
3. Nigdy nie uprawiałeś seksu za darmo
4. Nie masz jakiejś kończyny
5. Masz trądzik
6. Nie masz znajomych
7. Masz hiv
8. Masz cukrzyce
9. Nigdy nie byłeś za granicą
10. Jąkasz się
11. Gnębiono/ jesteś gnębiony w szkole
12. Spotkał się mobbing w pracy
13. Masz podwójny podbródek
1.Wzrost poniżej 180cm
2.Nigdy się nie całowałes
3. Nigdy nie uprawiałeś seksu za darmo
4. Nie masz jakiejś kończyny
5. Masz trądzik
6. Nie masz znajomych
7. Masz hiv
8. Masz cukrzyce
9. Nigdy nie byłeś za granicą
10. Jąkasz się
11. Gnębiono/ jesteś gnębiony w szkole
12. Spotkał się mobbing w pracy
13. Masz podwójny podbródek
Hopsa +10
Czym mogę pozytywnie zaskoczyć chłopaka z którym się od jakiegoś czasu spotykam?
Jakie cechy powinna mieć w dzisiejszych czasach dziewczyna z którą chce się być?
Staram się wymyślać jakieś fajne plany nawet na luźne randki, seks też staram się żeby był fajny i nie robię tego na siłę, próbuje jakoś pokazywać się za każdym razem w różnych innych stylówkach fajnych i ogólnie staram się pokazywać swoje zaangażowanie w relacje.
Nie pisze z
Jakie cechy powinna mieć w dzisiejszych czasach dziewczyna z którą chce się być?
Staram się wymyślać jakieś fajne plany nawet na luźne randki, seks też staram się żeby był fajny i nie robię tego na siłę, próbuje jakoś pokazywać się za każdym razem w różnych innych stylówkach fajnych i ogólnie staram się pokazywać swoje zaangażowanie w relacje.
Nie pisze z

Pytanie pewnie jak milion innych tutaj ale dla mnie EV+ żeby zadać
Niedawno wróciłem po przerwie(sprawy osobiste, nie, że zmieniłem zdanie) do programowania, kontynuując naukę od podstaw w #python po godzinach pracy, aktualnie stawiam pierwsze kroki w django, więc zaczynam też trochę front-endu.
4h dziennie bez wyjątku, jestem tym coraz bardziej zajarany. Chciałbym jak najszybciej zmienić moją gówno robotę na coś w programowaniu, żeby móc się dalej rozwijać, kasa nie jest ważna, kwestia, żebym tylko przeżył do pierwszego.
No i tutaj pytanko - przeglądam ogłoszenia prawie codziennie, wiem, że do juniora z pythona mi jeszcze brakuje( info potwierdzone przez rekrutera na spotkaniu technicznym ( ͡° ʖ̯ ͡°) ) ale chciałbym iść w jakimś konkretnym kierunku. Python od samego początku mi podszedł ale jak ostatnio zacząłem szukać partnera do nauki na mikro, jak i po różnych forach to wieje pustką, ofert pracy dla juniorka też jakoś zaczęło ubywać chyba.
Wiem, że nie ma znaczenia od czego zaczynam/łem, tzw. "duporoboczogodziny" trzeba wysiedzieć wszędzie, nie ma tak łatwo. Pytanie tylko jak zoptymalizować swoją ścieżkę rozwoju, by zahaczyć się gdzieś jak najszybciej, nie patrząc tylko na ilość ofert na rynku pracy?
Może #javascript + dodatki? Jakaś #java lub też #cpp ?
Zapytaj w GFT. Pracował ze mną koleś, który w ogóle nie był programistą (w sensie nie miał prawie żadnej wiedzy na ten temat) i GFT go przyjęła żeby się uczył programowania. Ale zaznaczam nie jest to standardowa praktyka, musiał czymś przekonać firmę, żeby w niego zainwestowała.
Nie wypowiadam się o innych technologiach, bo nie wiem, jaka jest sytuacja na rynku.
PS: póki co javascript
@DILERIUM True, trzeba czekać, na ten moment to w sumie i tak nie jest problem, wcześniej niż za pół roku to raczej i tak się nie dostanę. Myślę o nich, bo mają głównie wakaty
Najważniejsze to się nie poddawaj, nawet jak na 20 rozmów wyjdzie tylko 1 to i tak warto :)
Jeszcze to mi wyskoczyło: https://www.wykop.pl/wpis/27345979/czwartek-to-prasowka-dla-mirkow-pythonowcow-%CA%96-jus/
https://www.tomtom.com/careers/jobs/?cityKey=POL_LODZ
@michael93pl: Bo tak niestety jest, jeśli chodzi o pythona to znajomść frameworków to podstawa, dodatkowo jakieś celery czy rabbitmq, sql, js itp. Niestety ale w PL jak sam zauważasz zaczynianie od pythona kariery nie jest najłatwiejsze.
Narazie mam podstawy: python, Django, Linux,sql, zaczynam CSS HTML i js i na pewno masz rację, że warto jakiegoś dodatkowego freamworku się poduczyć, tylko plus dla mnie
Komentarz usunięty przez autora