Aktywne Wpisy
jonasz68 +20
Ludzie próbują nam wmówić że klasa wyższa to już te 7k netto i więcej, no wieć zróbmy zestawienie wydatków. Dwie osoby w big5 (bo tylko tam jest korpo i nie ma mentalności januszowskiej). Razem daje nam to 14k, osoby bez bogatych rodziców więc mieszkania nie dostały, dwójka dzieci.
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
jose_bambaryla +67
Tacy osobnicy pokazują że januszenosacze wcale się nie starzeją - zamieniają się pokoleniowo po prostu w tomkonosaczy. #!$%@?, że komunikacja słaba, strefy SCT wybrane na całe miasto. Ważne żeby wieśniaki mi drogi nie zajeżdzały, jak jadę. "Ja mam Dacie Sandero w lisingu, jestem kimś kuhwo xD"
I tak - posiadam auto które jeszcze przez wiele lat będzie mogło wjeżdzać do strefy SCT. Po prostu potrafię zjednoczyć się z tymi, którym takie debilne
I tak - posiadam auto które jeszcze przez wiele lat będzie mogło wjeżdzać do strefy SCT. Po prostu potrafię zjednoczyć się z tymi, którym takie debilne
Składniki na 1,5 kg grzybków (3-4 słoiki):
- 1 liść laurowy
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- 8 ziaren pieprzu
- 2 szczypty tymianku
- 10 ziarenek kolendry
- 4 plasterki cebuli
- kawałek ostrej papryki
- 1 pokrojona w plasterki marchewka
- 1,5 kg grzybów
Zalewa:
-1 litr wody
- 250 ml octu spirytusowego 10%
- 2 łyżki soli
- 4 łyżki cukru
Niezbędnik:
- słoiki
- zakrętki
- etykiety
- moździerz
Przepis:
Zioła utłucz w moździerzu. Składniki zalewy wraz z ziołami zagotuj. Grzyby dokładnie umyj, większe pokrój i wrzuć do wrzątku. Gotuj przez 10 minut, a następnie odcedź. Umyj i wyparz słoiki. Włóż w nie grzyby i zalej zalewą z przyprawami. Pasteryzuj słoiki we wrzątku przez 10 minut. Wyjmij słoiki z wody i odstaw do ostygnięcia.
Po tygodniu pałaszujemy!
Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!
#browin #przepisy #grzyby #przetwory #gotujzwykopem
U nas mniej wiecej tak sie robi (plus ziele angielskie).
http://zjemto.blox.pl/2013/10/Marynowane-grzyby-bez-pasteryzowania.html
@Browin: najlepiej po pół kilo czerwonych, żółtych i zielonych. Wtedy ładnie prezentują się w słoiku, ale po zjedzeniu trzeba szybko żołądek czyścić ( ͡° ͜ʖ ͡°)