Wpis z mikrobloga

Otwieram dyskusję. #webdev
Plusy i minusy oraz przykłady zasotowań
#angular #react oraz #vuejs

Jaki freamwork/biblioteka uważacie jest najlepszym wyborem na przyszłość?
W czym znajdziemy najlepiej opłacaną i najprzyjemniejszą pracę?
Czy Bono jest gejem? tego dowiemy się w tej otwartej dyskusji.

Na wstępię wrzucam link gdzie ktoś już starał się stoczyć taką walkę, jak przełożyć to na dzisiejsze realia i polskiego developera... https://medium.com/unicorn-supplies/angular-vs-react-vs-vue-a-2017-comparison-c5c52d620176
  • 7
  • Odpowiedz
Jaki freamwork/biblioteka uważacie jest najlepszym wyborem na przyszłość?

@Let_Me_2_Be: to jest JS, rownie dobrze wszystkie 3 moga byc martwe w przeciagu 2 lat albo przejda taka rewolucje ze bedzie trzeba sie uczyc od nowa
ja wybrałem vue ponieważ bo
  • Odpowiedz
@Let_Me_2_Be 3 różne technologie do różnych zastosowań imho, za mało danych, w zależności od wymagań i specyfikacji i potrzeb bym wybrał coś z tej 3 a nie bo tak
  • Odpowiedz
@Let_Me_2_Be: powiem ci na moim przykladzie czemu wole React od Angular

-ludzie nie potrafia wymowic "Angular"
-wiecej ofert pracy z mojej okolicy
-wiecej tutoriali w React i pomocy online
-wole sam sobie dokladac ciegielki niz miec na poczatku wielka kobyle
-Angular kojarzy mi sie z nieudolnymi hindusami
  • Odpowiedz
@Let_Me_2_Be: Robiłem coś tam w Vue, ale zaczęła mi doskwierać myśl, że to strata czasu i zamierzam się teraz podszkolić Reacta. Wolę zyskiwać umiejętności dzięki, którym łatwiej znajdę prace (choć nie szukam na razie), ale życzyłbym całemu community (każdy powinien chyba tego sobie życzyć), żeby Vue stało się popularniejsze niż dwa pozostałe.
  • Odpowiedz
@estemen: Cholera, mógłbym się podpisać pod Twoimi słowami. O ile w Vue pisało mi się przyjemnie (co dziwne, bo w ogóle za JS nie przepadam) o tyle React mnie męczy i raczej go oleję.
  • Odpowiedz