Mam tak zakamieniony czajnik, że jak chcę się napić kawy to prędzej mi się odechce niż się woda zagotuje. I właśnie postanowiłem wymienić go na elektryczny, tylko taki lepszy. Nie plastykowe gówno z marketu za 40 PLN. I teraz pytanie. Polecicie coś? Macie sprawdzony jakąś firmę, model co szybko i cicho gotuje wodę? Budżet do 200 - 300 PLN #pytanie #gotujzwykopem #kuchnia #agd
@kodishu: my mamy od 9 lat zelmera. Nie popsul sie. Kupilismy sobie dwa kolejne do firmy wiedzac, ze tez beda nam sluzyc dlugo. Zadne wynalazki, 1.7 litra i ok. 2kW z cena ok 130 zl.
@kodishu: kamień bierze się z wody.a nie kiepskiego sprzętu. Czy teraz czy kiedykolwiek - co jakiś czas zagotować trzeba wodę z dużą ilością octu/sody - rozpuszcza kamień (tylko dokładnie umyj i zagotuj jeszcze raz czysta).
@kodishu: ej, ale wiesz, ze to nie kwestia sprzetu lecz wody? Przeciez kamien nie zbiera sie dlatego, ze masz tani czajnik. Nawet jak kupisz czajnik za 1000zl to Ci sie bedzie kamien osadzal. Kup cos, co ma odpowiednia moc by szybko podgrzac wode (ja mam chinski czajnik za 20funtow ale ma 2400W i grzeje wode raz dwa) i myj czasem czajnik w srodku octem lub kwaskiem cytrynowym(znajdz w necie jak). Gwarantuje
@agaja: @Kieuba: Piszecie mi rzeczy oczywiste, o których ja wiem. Obecnie mam czajnik zwykły, na kuchenkę gazową. Niestety jest już tak zakamieniony, że nie pomagaja mu ani ocet ani odkamieniacze. Tak, wiem, moja wina bo trzeba było to zrobić wcześniej. Prośba jednak dotyczyła porady w zakupie sprzętu. Chcę po prostu zmienić na elektryczny bo jest szybszy w gotowaniu wody i bardziej poręczny.
@kodishu: to ja ci podpowiem. Lepsze sa czajniki z grzalka plytowa bo osadza sie na nich mniej kamienia poniewaz grzalka jest odkryta tylko od gory. Potrzeba mniejsza ilosc wody do zagotowania, a jesli chodzi o moc to wszystko powyzej 2000 jest ok. Ja mam 2400 i dla mnie to wystarcza, zalezy ile gotujesz wody na raz. Jesli nigdy jie gotujesz duzej ilosci wody- kup mniejszy.
Mam tak zakamieniony czajnik, że jak chcę się napić kawy to prędzej mi się odechce niż się woda zagotuje.
I właśnie postanowiłem wymienić go na elektryczny, tylko taki lepszy. Nie plastykowe gówno z marketu za 40 PLN.
I teraz pytanie. Polecicie coś? Macie sprawdzony jakąś firmę, model co szybko i cicho gotuje wodę?
Budżet do 200 - 300 PLN
#pytanie #gotujzwykopem #kuchnia #agd
gotuje bardzo szybko, 2400W robi robotę.
Czy teraz czy kiedykolwiek - co jakiś czas zagotować trzeba wodę z dużą ilością octu/sody - rozpuszcza kamień (tylko dokładnie umyj i zagotuj jeszcze raz czysta).
@weeego: powiedz to mojemu prawie dziesięcioletniemu moulinexowi.
Prośba jednak dotyczyła porady w zakupie sprzętu. Chcę po prostu zmienić na elektryczny bo jest szybszy w gotowaniu wody i bardziej poręczny.