Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do wpisu Mirka @denat666 chciałem potwierdzić walory smakowe o których pisał w kontekście kuchni serwowanej przez Bayon Bar.
Byliśmy z moim różowym i jest zdecydowanie smacznie, schludnie i uczciwie. Knajpa jest niepozorna ale kuchnia rzeczywiście bardzo dobra, tania i nawet da się wejść w miły dialog z obsługą.

W załączeniu zdjęcie dania firmowego Amok z kurczakiem.()
#piaseczno #warszawa #kuchnia #foodporn #restauracja #kambodza
Vader-Poland - W nawiązaniu do wpisu Mirka @denat666  chciałem potwierdzić walory sma...

źródło: comment_6xgLVDWErIBvLjxIPqyjY4sFy7LEsJdg.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@escobol: Moja kobieta brała wołowinę z imbirem. Bardzo jej smakowało. Więc zaryzykowałbym twierdzenie, że wszystko u nich jest dobre.
Ja nie lubię (nie lubiłem) ogólnie trawy cytrynowej, a w przypadku amoku jest to jeden z wyraźniejszych składników. Było tak dobrze przygotowane, iż stwierdziłem, że moje nielubienie trawy cytrynowej wynika z tego, że w poprzednich knajpach w których ją jadałem, nieumiejętnie ją serwowali.

Także polecam iść i przetestować. Następnym razem spróbuje ich
  • Odpowiedz
@escobol: szczerze to bardzo się bałam tam cokolwiek jeść bo zapaszek był dziwny jak weszliśmy - taki a la chinol. Spodziewałam się ze sos będzie obrzydliwie glutowaty jak to w takich barach, ale nie wszystko naprawdę bardzo dobre. Sosik utworzyło mięso i warzywa czyli tak jak powinno być. Następnym razem będzie wołowina z ananasem :)
  • Odpowiedz