Wpis z mikrobloga

co pierwsze czytać.
1. effective java
2. head first design patterns
3. clean code
4. spring in action

myślałem nad effective java

#java
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
Jak już za kase klepiesz to chyba clean code, żeby koledzy i koleżanki nie narzekali. Generalnie polecam clean code. Fajna książka. A później chyba design patterns; przystępnie napisane, nawet nie wiesz kiedy książkę kończysz. Reszty zawsze możesz się w międzyczasie uczyć podczas klepania.
  • Odpowiedz
  • 0
@Inconsistent Clean code i effective Java to must have do przeczytania. Kolejność dowolna, chociaż ja bym najpierw wziął się za Clean Code. Potem wzorce, spring in action w sumie bym nie czytał ;D
  • Odpowiedz
  • 2
@Inconsistent Właśnie zauważyłem ze 29 grudnia wychodzi 3 edycja effective Java w której będzie zawarta Java 8 i Java 9. Chyba warto poczekać, bo wersja druga omawiała tylko J6. Ja w każdym razie mam będę zamawiał, mimo przerobienia wersji drugiej.
  • Odpowiedz
@Inconsistent: ja bym spring in action odpuścił, kupiłem to za niemałe pieniądze kiedyś na początek ze springiem i i tak skończyło się na dokumentacji i własnej eksploracji. Clean code polecam
  • Odpowiedz
  • 0
@Inconsistent Jeżeli oczekujesz darmowego pdf'a, to raczej nie liczyłbym na niego za szybko ;> Pewnie będzie także ebook, ale raczej znając życie za podobne pieniądze co papier.
  • Odpowiedz