Wpis z mikrobloga

#xiaomi #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
Czy opłaca się brać Xiaomi Mi A1 z allegro? Za 1099zł z tej aukcji:

http://allegro.pl/xiaomi-mi-a1-4-64-eu-blk-gw24pl-fv23-od-reki-24h-i6973611516.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24ANDE1NzE3NzYAMjkzMzEyAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=3691ba15-a0f5-4568-bd24-10c53eb8f576

Zupełnie się na tym nie znam, nie wiem jak to wygląda z tymi podatkami czy czymś tam jak się zamawia z chin i w ogóle. Wyjaśnił by ktoś co w trawie piszczy? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 23
@rdy: to w takim razie mi to niepotrzebne, bo i tak używam normalnie karty majac ją zawsze przy sobie. czyli jesli dobrze rozumiem to po prostu taki bajerek ktory moze byc rownie dobrze zbędny?
@rdy: skoro dla niektorych moze byc to zupelnie zbedna funkcja, nie powinno sie skreslac telefonu w jakis sposob przez to ze jej nie posiada :/
@Aer0: ja bym bral redmi note 4. Duzo zalezy czego oczekujesz i co jest najwazniejsze dla ciebie w przypadku telefonu.
Ale rn4 z bateria 4000mAh jest nie do zajechania.
A kosztuje znacznie mniej.

Z mi 1a jesli sie napaliles poczekalbym az wiecej ludzi zacznie go miec, zaczna wychodzic rzetelne recenzje i pierwsze fuckupy na forach.
Poki co to nowosc i roznie moze byc.
@Aer0: wiesz, zanim nie zacząłem tego używać to też wydawało mi się zbędne. Teraz to jak bez ręki bym się czuł z telefonem bez nfc
fajny ten xiaomi jest, ale nie rozumiem czemu tego modułu nie ma, to nie jest jakaś droga rzecz. To miały telefony 3 lata temu już
@Aer0: mam go dopiero pierwszy dzień, chodzi płynnie. Trochę się cykałem po zakupie, bo wyczytałem, że google oraz xiaomi lecą w kulki z aktualizacją zabezpieczeń na wrzesień oraz z niedziałającym trybem slow mo. Ale od wczoraj jest dostępna aktualizacja ważąca 1GB w której rozwiązali wiele problemów.
Minusy.
- brak aplikacji radio fm (ponoć można posłuchać radia korzystając z jakiegoś kodu serwisowego)
- brak elektronicznej stabilizacji obrazu (może dodadzą, bo to tylko