Wpis z mikrobloga

#samochody #motoryzacja #elektryka
mireczki, mam problem- w moim aucie napięcie na zapalniczce jest bez włączonego zapłonu - jakiś pomysł co zrobić aby napięcie pojawiało się dopiero PO włączeniu zapłonu? jakiś sposób bez wyjmowania połowy przedniej konsoli i podłączania gniazda zapalniczki np. jakimś przewodem od radia? pacjent to focus mk1.
zawołam też #roidmi bo to jest sprawca zamieszania, a może ktoś miał podobny kłopot ;)
  • 10
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@kAdi: kolego pacjent ten sam, kupiłeś gotowe gniazdo czy sam się wpinałeś do radia, gdzie umieściłeś to drugie gniazdo? masz jakieś zdjecia :)
też chciałem tak zrobić ale obawiam się, że przewody do radia mają za mały przekrój
@lolek43: kolego, tak to wygląda. z popielniczki nikt nie korzystał więc została wykorzystana :p ale wystarczy dogiąć blaszki i powinno być okej;) tylko bezpiecznik wyjąć/mieć na wymianę, skrzynka pod kierownicą

A elektryką tata się zajmował, ale jest wpięte pod radio z tego co kojarzę, napięcie dopiero po przekręceniu w pozycję I.
Pobierz kAdi - @lolek43: kolego, tak to wygląda. z popielniczki nikt nie korzystał więc zosta...
źródło: comment_91tAe3FswvPOxAmRAEOXb0jqQHvcnN56.jpg
@lolek43: noo właśnie, a któregoś dnia zapomnisz i rano nie odpalisz, tym bardziej przy nadchodzących temperaturach. a z tego co pamiętam to roidmi dosyć sporo pobierało na "czuwaniu" (a raczej szukaniu połączenia)