Wpis z mikrobloga

Dostałem właśnie maila od agencji rekrutacyjnej z prośbą o polecenie im kandydatów. Dodam, że szukają kogoś o profilu zawodowym takim jak mój, ale nie mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) A i wysyłałem do nich w przeszłości cv, ale nigdy nie odpowiedzieli nawet odmownie. Teraz mam #!$%@?ć za nich robotę i podstawić im pod nos kandydatów. Oczywiście senjor rekruterka ma zdjecie na GoldenLine w takiej pozie jak poniżej. Tak odmóżdzonej grupy jak HR z korpo albo agencji rekrutacyjnych ze świecą szukać.
#korposwiat #pracbaza #bekazpodludzi i trochę #bekazrozowychpaskow bo to głównie laski
ugly0ne - Dostałem właśnie maila od agencji rekrutacyjnej z prośbą o polecenie im kan...

źródło: comment_IoWHti3Wdb8uJRky0tMu9WrdG1u6iXOZ.jpg

Pobierz
  • 37
@ugly0ne: Akurat wstawię się za HRkami trochę.

Bardzo często same nie otrzymują informacji od menedżerów, którzy zlecili im szukanie ludzi do ich zespołów.
Tym samym nie dają Ci informacji zwrotnej.

HRki bardzo często są po prostu na pozycji między młotem a kowadłem, więc warto mieć do tego odrobinę dystansu.
@srul2016: @ugly0ne: Ale wy nie czaicie.

One nie mają żadnego wpływu na to czy dostaną od niego feedback czy też nie.
Dostają polecenie, że mają wydłużyć rekrutację o tydzień, dwa czy miesiąc i tyle.

Nie w każdej firmie tak jest, ale w większości HRki to murzyny.

I mimo tego, że praktycznie wszystkie firmy, które posiadają dział HR, mają zautomatyzowany system, gdzie wysyła wam maila czy zostaliście zakwalifikowani czy nie -
@mama_Andrzejka: Tutaj nie chodzi o interes HRowca ale o politykę firmy.

Wiem, że jest wielu #!$%@? HRców, którzy są aroganccy i mają Ciebie w dupie kompletnie - ale HRowiec tak naprawdę ma gówno do gadania i jest od czarnej roboty.

Góra tworzy politykę i system, a HRowiec ma wykonywać swoje obowiązki wedle systemu i polityki firmy.
Jak polityka i system jest #!$%@? to na kogo wylewa się wiadro pomyj?
Na HRowca.