Wpis z mikrobloga

@moderacja @a__s @m__b Dlaczego moderacja zamiast wstawić do tego wpisu tag polityka:

https://www.wykop.pl/wpis/27041727/os-pionowa-procent-poparcia-dla-afd-im-wyzej-tym-w/

to zamiast tego wstawiła ten manipulujący polityczny wpis na główną wykopu bez tagu polityka? Bardzo dziwne i zastanawiające zachowanie moderacji, że jeśli wpis dotyczy lewicowych treści anty prawicowych to takie informacje dodawane przez płatnych lewicowych trolli z jakiś gówno fundacji trafiają na główną stronę bez tagu polityka, natomiast gdy coś jest sprzeczne z ideologią lewicową i przedstawia wyznawane przez nią poglądy i wartości w niekorzystnym świetle to takie znalezisko i wpis od razu są cenzurowane przez dodanie tagu polityka, nawet kiedy nie ma najmniejszej wzmianki o polityce, jedynie jedno słowo uchodźca. Natomiast jeśli uchodźca przedstawiany jest w dobrym świetle, albo zmanipulowana informacja ma obalić tezę prawicowców to już wtedy takim wpisom nie dodawane są tagi polityczne. Bardzo dziwne i zastanawiające zachowanie moderacji i właścicieli wykopu, ale oczywiście wykop nie jest upolityczniony i panuje wolność słowa (oczywiście tylko wtedy jeśli wyznajesz lewicowe poglądy). Kpina.

#4konserwy #manipulacja #cenzura #moderacjacontent #bekazlewactwa #bekazpodludzi
  • 26
@WuDwaKa: Nie zniknie. Jest kilka wpisów i w zamkniętym kręgu krążą po głównej. Dziwnym trafem akurat ten pojawia się jako pierwszy. Oczywiście przypadek. Sprawdziłem na niezalogowanym anonimowym trybie. I zawsze po odświeżeniu pojawia się ten wpis jako pierwszy.
@chudywyzyskiwacz: masz możliwość wytłumaczenia dlaczego tak się dzieje i odpowiedzieć na moje tezy zawarte we wpisie, ale brak u ciebie argumentów i jedynie pozostaje.... no właśnie co? hy, hy, lewactwo, spiseg, foliarz, hy, hy, po przez obśmianie i tego typu komentarze sprowadzić kontr rozmówce jako psychola, kogoś opętanego żeby nie musieć odpowiadać na przedstawione tezy no bo w końcu z wariatami nie trzeba rozmawiać hy hy spisgowiec hy hy. Jak widać
@ZAWADIAK: Człowieku, chciałem podkreślić jedynie bezcelowość tego typu wpisów i szukania winnych po przeciwnej stronie barykady. Widnieje taki, a nie inny wpis, co nie jest powodem do robiena afery. Rozbawił mnie jedynie poważny wydźwięk Twojego wpisu i to z jaką stanowczością mówisz o manipulacji. Gdzie się nie obejrzysz tam manipuluje się ludźmi (czy to prawa, czy lewa strona; korwiniści, centro) niestety tak teraz wyglądają media. Nie możesz mówić o mediach niezależnych,
@chudywyzyskiwacz: ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Napisałem, że stosujesz metody ubeckie, a nie że jesteś ubekiem, to po pierwsze. Po drugie, Ja nie piszę o redakcji jakieś gazety (bo wiadomo że to nie jest pozbawione manipulacji na swoją korzyść), tylko o portalu, który wmawia wszystkim, że panuje tutaj pluralizm, wolność słowa, i nie ma żadnej cenzury. Niestety liczne przykłady, nie tylko te moje pokazują, że tak nie jest. Gdyby właściciele
@ZAWADIAK: Ale wiesz, że właściciel/założyciele portalu jedynie zatrudniają moderatorów, którzy mogą im później przynieść korzyść lub nie. Nie powiedziałem, że ten portal jest kwintesencją wolności i braku cenzury, a zwróciłem uwagę na to, że nie ma sensu tego roztrząsać. Bajzel jest w wielu tagach, nie tylko #polityka i rozumiem, że użytkownicy mogą być sfrustrowani, ale serio?

Gdyby właściciele nie zarzekali się jacy to oni apolityczni i oczywiście portal również, a wprost
@chudywyzyskiwacz: Ale tu nie chodzi o nawoływanie do mordów na uchodźcach jak to napisałeś, tylko o to, żeby potwierdzone informacje o nich dostawały się do szerszego grona ludzi, a nie cenzurować sprzeczne z przekonaniami właścicieli i administracji informacje nt uchodźców. Czy według ciebie informacja o tym że uchodźca zgwałcił jakąś kobietę to polityka? Dla mnie to bezczelna próba ograniczenia dostępu do informacji na tematy sprzeczne z przekonaniami właścicieli tego portalu.
@ZAWADIAK: Jak już pisałem, nie mam zamiaru nikogo wybielać. Jeśli zgwałcił dziecko, to zgwałcił dziecko, nie przewrócił się i przypadkiem wsunął w nie penisa. I tak, sądzę, że nie powinno się kosztem dziecka argumentować dyskusji politycznych. To przestępstwo i nie mogę znieść, jak ktoś w komentarzach od razu pije do całego narodu/wszystkich wyznawców kwestię dziecka pomijając. Psychol krzywdzi dziecko i psuje opinie wszystkim wyznawcom lub nawet wszystkim imigrantom (bo nie wszyscy
@chudywyzyskiwacz:

Jestem jednak w stanie stwierdzić, że imigranci źle wpływają na społeczeństwo, choćby przez samych antyimigrantów.

Że co??? w sensie, że zbrodnie i gwałty popełniane przez np. muzułmańskich imigrantów to wina antyimigrantów? xDDDD

Reszta tego co napisałeś równie debilna. Bez komentarza, nie mam zamiaru kopać się z koniem. Żyj sobie dalej we własnym świecie, ale nie każ innym opuszczać głowy w dół i udawać, że pada deszcz jak plują ci w