Aktywne Wpisy
cpt_foley +630
W jaką korposektę się #!$%@?łem to ja nawet nie xD
Nie poszedłem w czwartek i piątek do pracy że względu na ból pleców, przyniosłem zwolnienie, dostałem zastrzyk itp.
Mój dobry ziomek podsłyszal na kawie że moje kierownictwo na kawce na mnie wsiadło, że jak tak można, że są przecież żądaniówki, oni chodzą do pracy mimo bólów, że on to nie był na zwolnieniu od 22 lat.
Przed chwilą wprost powiedziałem temu ostatniemu
Nie poszedłem w czwartek i piątek do pracy że względu na ból pleców, przyniosłem zwolnienie, dostałem zastrzyk itp.
Mój dobry ziomek podsłyszal na kawie że moje kierownictwo na kawce na mnie wsiadło, że jak tak można, że są przecież żądaniówki, oni chodzą do pracy mimo bólów, że on to nie był na zwolnieniu od 22 lat.
Przed chwilą wprost powiedziałem temu ostatniemu
mirko_anonim +19
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Z tymi działkami w latach 90tych to prawda. Mój ojciec za kilka flaszek tak naprawdę ogarnął działki z wywłaszczonego zakładu. Nikt tego nie chciał, bo mówili, że zadupie, nikt tam nie będzie chciał mieszkać. Reszta, która wzięła działkę (bo dają), to sprzedali jeszcze w 98-99 i kupili Maluchy, nowe. Mój ojciec trzymał to wszystko. Teraz na jednej działce jest dom moich rodziców, obok buduje się mój, a pozostałą część
Z tymi działkami w latach 90tych to prawda. Mój ojciec za kilka flaszek tak naprawdę ogarnął działki z wywłaszczonego zakładu. Nikt tego nie chciał, bo mówili, że zadupie, nikt tam nie będzie chciał mieszkać. Reszta, która wzięła działkę (bo dają), to sprzedali jeszcze w 98-99 i kupili Maluchy, nowe. Mój ojciec trzymał to wszystko. Teraz na jednej działce jest dom moich rodziców, obok buduje się mój, a pozostałą część
Nie tylko kupił, ale zamienił się z miejscami z gościem z takiej furgonetki z lodami.
Troche #cnc :-) #pracbaza
10/h - Take Home £16,716.48 £1,393.04 £321.47 £64.29
14/h - Take Home £22,091.20 £1,840.93 £424.83 £84.97
@kusprzyk: spokojnie ponad 2k netto dostaniesz. Przy pracy na zmiany wyciagniesz wiecej.
Moja krótka historia:
zawodówka, mechanik maszyn przemysłowych.
Technikum "programista cnc"
Studia zaczęte nie skonczone "budowa maszyn"
Pracowałem/studiowałem w Polsce rok, zanim zdecydowałem sie na wyjazd. Niemiałem żadnego problemu ze znalezieniem pracy. To był rok 2006.
Potem często zmieniałem firmy pracowałem i w UK i Szkocji. Po około 2 latach wróciłem do polski pracowałem jako handlowiec w firmie sprzedającej obrabiarki cnc.
Teraz znowu od paru lat jestem w Anglii
Ostatnio szef tez nam kupil lody i kazdemu po coli w puszce (46 ludzi na zakladzie)
Ale przebijam. Za miesiąc u mnie w mieście będzie beer festival. Szef kupił nam bilety i oczywiście idzie z nami, jak co roku. Szkoda ze to będzie w środę.
Produkujemy okna drewniane do zabytkow nieraz byłem świadkiem jak szef bral do nowe s-klasy amg(2016r) #!$%@? pracownikow...
Z kazdym sie zawsze wita reke podaje... Na zakladzie zawsze sa transportery z napojami, czesto daje nam premie itd...