Aktywne Wpisy

Yuri_Yslin +40
Czasem słyszę "jej, robiłeś systemem zleceniowym chatę i wyszło Ci koło 3500 za metr, jakim cudem tak tanio" - trochę wtedy mam ochotę prychnąć śmiechem, bo osobiście znam ludzi, którzy zrobili znacznie taniej ode mnie i w dodatku ładniejszy dom wybudowali.
Rekordzista wybudował dom do stanu deweloperskiego za 130 koła - w sumie podobny jak mój po prostu a) zrobił większość samemu b) zbudował go w okolicach 2010 roku, gdzie matbudy były tanie
Rekordzista wybudował dom do stanu deweloperskiego za 130 koła - w sumie podobny jak mój po prostu a) zrobił większość samemu b) zbudował go w okolicach 2010 roku, gdzie matbudy były tanie

Cinoski +3

.../foo/{id}zakładamy, że każdeid(lista), jeśli nie ma statusuenabled=trueto czy lepiej jest :1. Zwrócić, że lista nie istnieje tzw. 404
2. Czy zrobić taki "work around"
if(lista.isEmpty()) return null;i wyświetlić użytkownikowi, że lista jest pustaDla użytkownika nie ma to jakiegokolwiek znaczenia, bardziej mi chodzi o poprawność. Chciałbym, żeby ktoś się wypowiedział nie tylko że "1" albo że "2", ale też dlaczego tak, a nie inaczej.
#java #spring
1. a nie istnieje?
2. czemu po prostu nie zwrócić pustej listy?
if(!lista.isEnabled()) return null;chodzi o to, że jak jest coś nieaktywne dla użytkownika, to czy lepiej zwrócić mu 404 czy wyświetlić stronę z kodem 200, ale że nic nie ma na tej stronie?Osobiście nie chciałbym dostać 404 dla uri, za którym jednak coś jest.