Wpis z mikrobloga

@trzepak12

Widziałem twój wpis, od wakacji mielę zadania z matmy, fizyki i szykuję się do polskiego i angielskiego [też rozszerzone].
Mam pytanie, jak ty to zorganizowałeś sobie? W moim przypadku siedzę często do 24, 1-szej w nocy w dni robocze bo chcę przerobić każdy przedmiot w danym dniu co skutkuje niewyspaniem i bycie przymulonym ( ͡° ʖ̯ ͡°).
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W mojej szkole program skończyliśmy jakoś w październiku, później było tylko powtarzanie. A mi uczyło się lepiej w domu, więc zostawałem w domu. Taka nauka była dla mnie dużo efektywniejsza niż gdybym chodził do szkoły i później wieczorami zmeczony jeszcze nad książkami :P
  • Odpowiedz
Drugi protip to jak siedzisz do późna to zainwestuj w dobry magnez. +2 do wydajności ( ͡° ͜ʖ ͡°) niby mało, niby różnicy pewnie nie zauważysz, ale te 2pkt na maturze to każdy dobrze wie, że całkiem sporo
  • Odpowiedz
Co do polskiego. Nie marnuj na ten szit czasu. Ja przygotowałem sobie 3 książki, do których odwołałem się wszędzie, na polskim podstawie, ustnym i rozszerzeniu. Polecam Biblię, bo chyba nigdzie indziej nie ma tylu motywów, jako drugą wybierz sobie coś co bardzo lubisz i dobrze znasz ale nie jest lekturą, żebyś mógł ściemniać w razie czego (nie sprawdzą) i trzecia to jakaś lektura.
  • Odpowiedz
Teorię z polskiego olej. Najważniejsze jest wypracowanie, bo jak dostaniesz 70% z rozszerzenia to już zupełnie nie będzie Cię interesowało, że tylko 35% z podstawy :P
  • Odpowiedz
Jak znajdziesz czas to wygoogluj sobie też Learning How To Learn. To kurs chyba na Courserze albo czymś takim. Jak dla mnie to była b---a, szczególnie gdy nie byłem zmotywowany do nauki to techniki tam zaprezentowane mi pomagały
  • Odpowiedz
Ja z matmy nigdy nie byłem dobry, leciałem na 2-3. Ale w 3 klasie przerobiłem obie kiełbasy i masę matur. Na początku trzeciej klasy na próbnych miałem około 50%, na koniec 84 :P
  • Odpowiedz
Z fizyki.. Z fizyki po prostu byłem dobry, zacząłem się do niej uczuć po maturze z matmy :D tu zadania też są najważniejsze i rób tylko te typu maturalnego. Jak chcesz coś dobrze zrozumieć to szukaj na necie dobrych wizualizacji. Ja np stąd https://www.youtube.com/user/EugeneKhutoryansky mega dużo się nauczyłem, szczególnie elektrostatyka, obwody itp. Filmiki są weird ale dobrze wiedzę przekazują
  • Odpowiedz