Aktywne Wpisy

_e_l_o_ +78
J--------e, moja dziewczyna kupila psa calkowicie bez mojej wiedzy. Przyszla dzis z psem i mowi mi ze od dzisiaj to nasz pies. Nie przepadam za psami a szczegolnie za takimi niezapowiedzianymi... Spytalem jej kto z nim bedzie wychodzil to mi mowi ze ja rano a ona wieczorem xD No na pewno bede z---------l codziennie o 5 rano przed praca w sniegu z jej psem. Oczywiscie awantura i placz, ze jestem wobec niej

xionacz +557
źródło: temp_file8061057939370794231
Pobierz

Pogłowie ograniczone unijnie. Ale produkcja/podaż mleka zdecydowanie mocniej regulowana niż mięsa. Jeśli jest za dużo krów, to te mniej mleczne mogą nie doczekać zimy.
Inna opcja - może rolnicy próbują jednak nadmiarowo ocielać krowy, licząc, że uda się kwoty powiększyć albo sprzedać poza UE.
Tam można znaleźć logikę w eksporcie drogiego polskiego węgla poniżej kosztów, o ile w zamian uzyskujemy inne dobra po korzystniejszej cenie niż bez takiego handlu.
Tu przykład https://www.youtube.com/watch?v=KwE0gTdHRX8
@Random_user: hmmm, w rodzinie żony jest jeszcze tradycyjna gałąź rolnicza. Jeszcze kilkanaście lat temu taka typowa wiocha. Teraz wszystko ładne, czyste, nowoczesny park maszynowy. Owszem, musieli zorientować się w jednym kierunku - zamiast "krowy + świnie + kury" teraz tylko "krowy", ale raczej żyje im się dostatniej niż w przeszłości.
A kwoty mleczne?
A kwoty mleczne?