Wpis z mikrobloga

#gdynia Dobry sklep rowerowy w Gdyni to ...? Chcę kupić dwa rowery. Prawdopodobnie będą to crossy/trekingowe. Budżet łączny do 3k.

Czy ktoś z #rowery #rower jest w stanie doradzić w kwesti zakupu? Z racji planowanych dłuższych wypraw rozważam też zakup rowerów w wersjach składanych - łamane na pół, zajmują mniej miejsca itd. Czy takie rowery mają jakieś poważne wady względem zwykłych? Czytałem że są w cenach zbliżonych do zwykłych rowerów.
  • 14
  • Odpowiedz
Z racji planowanych dłuższych wypraw rozważam też zakup rowerów w wersjach składanych

Prawdopodobnie będą to crossy/trekingowe. Budżet łączny do 3k.

@ecco: nie chcę cię zniechęcać, ale jeżeli myślisz naprawdę o wyprawach w setkach i tysiącach kilometrów to nawet do nowych rowerów z takim budżetem nie podchodź. Lepiej poszukać czegoś używanego ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@geuze: poprzedni rower miałem MTB z budżetu 1100 zł (wliczając wszystkie naprawy, które zrobiłem). Poza wakacjami, w które w 2 tygodnie zrobiłem na nim 1200 km to jeździłem nim przez 4 lata wiosna-lato-jesień-zima ( ͡° ͜ʖ ͡°) no ale zajumali ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@ecco: swój kupiłem lata temu w serwisie "Cyklo" obok Hali, ale słyszałem że już się mocno stoczył (nie byłem tam od dawna); natomiast 2 lata temu serwisowałem w serwisie "Locales", to jest już chyba Kosakowo, ale w miarę polecam, dobra obsługa, zrobili tanio i dobrze.
  • Odpowiedz
@ecco Jedz do Cyklara w Gdansku. Używane holenderskie rowery w dobrej cenie. Wszystko ma na miejscu. Za 1500 zł dostaniesz przeciętny trekking. U niego za 1000 zł Gazelle/Batavusa na Deore.
  • Odpowiedz
U niego za 1000 zł Gazelle/Batavusa na Deore.

@spokoromek: i to jest rower, na którym można trochę pojeździć. Tylko holenderskie często mają jakieś dziwne, autorskie rozwiązania, ale idzie to przeżyć.

poprzedni rower miałem MTB z budżetu 1100 zł (wliczając wszystkie naprawy, które zrobiłem). Poza wakacjami, w które w 2 tygodnie zrobiłem na nim 1200 km to jeździłem nim przez 4 lata wiosna-lato-jesień-zima ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Zwykly trekking. Mam od niego 3 rowery. Jeżdżę cały rok. Polecam takie rozwiązanie ; )

@spokoromek: zależy co kupisz. Niektóre mają dziwaczne stery, blokadę koła zintegrowaną z ramą, oświetlenie z błotnikami etc. ;)
  • Odpowiedz