Wpis z mikrobloga

• 157
Co ta #logikarozowychpaskow to ja już sam nie... Miejsce akcji #kielce #targi #mspo. Moja firma jest najprościej mówiąc że skosu po drugiej stronie ulicy. Mamy kawałek placu, oczywiście dla klientów. Każde najmniejsze nawet miejsce parkingowe w promieniu 200m zajęte. Przed południem zauważyliśmy stojące na placu auto. Klientów w firmie akurat brak... Wyszliśmy zaciekawieni, auto puste, za szybą kartka że jakby auto przeszkadzało to żeby dzwonić i nr tel..... Dziewczynce nie przyszło do głowy, żeby wejść do firmy i zapytać o zgodę (wejście dosłownie 5m obok) tylko wjechała jak do siebie na wieś uznając że luz, przecież mogę tu zostawić samochód hehe a debile parkują 500m dalej bo na to nie wpadli.
Wybiła godzina 16, c--j, firmę trzeba zamknąć auto nadal stoi, śmiechliśmy, że ktoś (nie widzieliśmy jeszcze że to różowy) będzie miał zdziwko i nauczkę. Brama zasunueta, auto zastawione, idziemy do domu.
Dziś rano przychodzę otworzyć, brama zamknięta a auta nie ma... Jak się okazało dziewczyna stała zapłakana pod bramą (po raz kolejny #logikarozowychpaskow - dawno wsiadłbym w busa i pojechał do domu a po auto wrócił rano) a miała tyle szczęścia, że jeden z naszych kierowców wrócił na firmę dopiero przed 18 i ja z litosci wypuścił. Ciekawe, czy z tą logika stała by tu do rana i pilnowała swojego bolidu.
Ludzie potrafią codziennie czymś nowym zaskoczyć...
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jack0wy:
Jeżeli zdarzyło się to pierwszy raz to ja bym zadzwonił i poinformował kulturalnie, że to k---a mój teren i ma szybciutko w---------ć za bramę :D (tak jak kiedyś Zbigniew Stonoga ( ͡° ͜ʖ ͡°))
Jak zobaczyłbym, że znów zostawiła tam auto to wezwałbym nawet FBI czy NASA żeby zapamiętała co do niej mówiłem poprzednim razem.
Nie wyszło też źle. Nie było policji czy lawety i
  • Odpowiedz
@Jack0wy: Teraz wie, że nie ma co się starać w tym kraju, tylko trzeba być chujem zawsze i wszędzie. Ja bym doszedł do takich wniosków, skoro nawet nie SPRÓBOWALIŚCIE załatwić tego polubownie. Szkoda, że jej nie wybiliście szyb i opon nie poprzebijaliście, wtedy by miała terapię szokową.
  • Odpowiedz
@Kapoan: Ale jakim chujkiem- chujkiem to by był jakby zadzwonił że przeszkadza dlatego wezwali lawetę i niech se szuka po parkingach policyjnych.
Parking prywatny to parking prywatny- w USA to by nie skończyła kartki pisać, a przyjechałaby już policja wezwana przez właściciela.
  • Odpowiedz
@Rachey: Szczęsliwie to jeszcze nie jest USA, wystarczyło wykonać jeden telefon. Nigdy nie zrozumiem co ludziom przeszkadza w po prostu porozmawianiu między sobą, muszą pokazać swoją dominację i, że oni mają rację.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Kapoan no widzisz a moim zdaniem w tej sytuacji to ona się zachowała jak c--j. Ja po prostu bronie swojego, a ty bronisz osoby która zachowała się nie tak jak trzeba.
  • Odpowiedz
@Jack0wy: Zachowała się jak się zachowała, być może miała naglącą sytuację i być może po prostu uznała, że normalny, nie będący s--------m człowiek po prostu użyje telefonu, skoro już mamy ten XXI wiek i można się komunikować nie tylko twarzą w twarz.
  • Odpowiedz
dawno wsiadłbym w busa i pojechał do domu a po auto wrócił rano)

@Jack0wy: a może nie miała takiej możliwości, i właśnie dlatego przyjechała samochodem?
  • Odpowiedz
Nigdy nie zrozumiem co ludziom przeszkadza w po prostu porozmawianiu między sobą

@Kapoan: No właśnie, dlaczego nie przyszła porozmawiać i zapytać czy może zostawić? Zaproponować ze jak będzie problem tu tu jest telefon, albo zapłaci. Jakby nie chcieli kasy i się zgodzili to potem czekoladę. A jak by się nie zgodzili to trudno szuka dalej. Parkowanie na przypal z kartka to jest zwykle chamstwo, przerzucenie problemu na właściciela parkingu. Teraz
  • Odpowiedz
@drewniana_elektroda
@blondeblossom macie rację. Przecież baba miała pewnie coś pilnego do załatwienia i dlatego
nie marnowała czasu na proszenie właściciela. Wielki pan prywaciarz zamknoł bramę. Złodziej powinien pomyśleć za nią i powiadomić ją. Nie może być tak, że każdy ma ponosić odpowiedzialność za swoje czyny.
  • Odpowiedz
@Jack0wy: jak tam przy AgroTech miejsca wole? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Panie kolega trza było wspomnieć, że przy większości imprez targowych a już szczególnie przy tych większych jest wszytko w okolicy zastawione.
  • Odpowiedz