Wpis z mikrobloga

@ziele1985 oni pracują na świetlicach na dyżurach przynajmniej w mojej szkole tak było ale nie jest chyba problemem dla nauczyciela udzielać korków gimbazjalistom prawda? A jeżeli są to chyba nie powinni być nauczycielami
@sobczi11
tez mam w rodzinie kilku nauczycieli i tez pracujacych. z dziecmi 1-3i uwierzcie mi pisze rzeczy wynikajace z moich obserwacji.

nie mowie nigdzie, ze nauczyciele nie maja odpowiedzialnego zawodu, ale maja to rekompensowa e olbrzymia iloscia przywilejów. nie wspomne tez o chalturze jaka w wiekszosci odstawiana na lekcjach przez co napedzany jest rynek prywatnych lekcji, gdzie ci sami nauczyciele juz jednak bardziej sie staraja sprzedac wiedze.

@Kraniec
napinasz sie jak plandeka
@prawa_reka_sorosa: powiedz, tak z ręką na sercu, ilu znasz nauczycieli potrafiących uczyć, a ilu jest kretynami emocjonalno-intelektualnymi? Na co dzień pracuję (żebyś znał ich uwielbienie dla tego słowa) z nimi i powiem jedno - większość z pozabijałaby uczniów, ale są za głupi żeby złamać ich emocjonalne. Raz słyszałam żale jednej polonistki na różowy kolor okładki książki, bo różowy jest dla pedałów i ona nie będzie z takiej uczyć.
@Kraniec O tym bym mogła książkę napisać. Moja mama od wielu lat pracuje jako nauczyciel. Przez 18 lat w samej świetlicy (mega ciężka i odpowiedzialna praca). Jako nauczyciel DYPLOMOWANY, po masie szkoleń, warsztatów, studiach, etc. i kilkudziesięciu latach pracy, zarabia na rękę tyle co ja w malutkiej prywatnej firmie jako socjolog po 3 latach pracy. Wiem jak działa rynek, ale coś mi tu nie pasuje. ;)
@sobczi11: ja kiedyś w kinie dostałem bilet dużo taniej, bo na kasie stał znajomy i sprzedał mi bilet "na kartę nauczyciela" ( ͡° ͜ʖ ͡°) więc jakieś tam profity mają ( ͡º ͜ʖ͡º)
@sezet11: pal licho Ci nauczyciele, najbardziej zainteresował mnie w ofercie biedry ten fizjoterapeuta w pakiecie( ͡° ͜ʖ ͡°)coś czuję, że chyba te palety to tam ręcznie noszą
@sezet11: Podoba mi się ogłoszenie ze stawką podaną ogromną, rzucającą się w oczy czcionką. TO JEST KUŹWA NAJWAŻNIEJSZA INFORMACJA w ogłoszeniu o pracę.

A nie jakieś #!$%@? o młodym dynamicznym zespole.
napinasz sie jak plandeka na zuku. 35 dni urlopu- straszne. wiesz ile ma zwykly pracownik?

@Emdeka: Dodam tutaj że te 35 dni nie możesz wykorzystać kiedy chcesz. Przedszkola mają tak, że np. tylko lipiec jest wolny, to jako nauczyciel musisz swoje dni urlopu przeznaczyć właśnie na ten miesiąc. Oznacza to że ok. 20 dni z tych 35 jest przymusowym urlopem.
@sezet11: W tej tabeli ewidentnie widać że zniżka przysługuje. Nie rozumiem natomiast czemu, przy wyborze zniżki nie ma takiej możliwości. Pociągami zbyt często nie jeździmy, ale akurat niedawno kupowaliśmy bilety i nie dotarliśmy do tego dokumentu. Dzięki za informacje, pewnie kiedyś się zaoszczędzi parę złotych :)