@Kociol: Zakręt Idiotów w Bielsku-Białej, nie ma dnia by ktos tam nie zaliczył dzwona z powodu nadmiernej prędkości.
Jest to fragment ekspresowki gdzie zakręt ma 90 stopni i jest ograniczenie do 60 km/h. Jak pewnie się domyślasz, mało kto cokolwiek robi sobie z ograniczeń - stąd efekty są jakie są
@Kociol: @NewEpisode: Nie wiem, czy to kwestia wyprofilowania? być może w jakimś stopniu też. Ale na pewno jest to kwestia nadmiernej prędkości w tamtym miejscu. Bo jak ktoś ładnie sobie popyla piękną, nową, dwupasmową obwodnicą i nagle ma "drastyczne" ograniczenie prędkości to je po prostu zlewa. A potem zdziwko, bo akurat tutaj ograniczenie nie stoi bez powodu.
@03lve37912: jezdzilem tamtędy n_razy Ograniczenia sa widoczne z daleka ale debile #!$%@? tam mimo to Nadal twierdzisz ze blad leży po stronie projektu i wykonania?
@daray89 @NewEpisode @MrPickles @MandarynWspanialy @03lve37912 Profil drogi jest jaki jest, bo ten zakret będzie przerobiony na zjazd w momencie kiedy ruszy budowa drogi na Mysłowice, co podobno ma się zacząć już niedługo
@03lve37912: znam ten zakręt dość dobrze jak już wspomniałem i uwierz mi, jest naprawdę oznakowany i widoczny. Gdyby kierujący stosowali sie do przepisów odsetek wypadków zdecydowanie by zmalał, nie neguje jednak pechowcow którzy w nosie mają znaki i liczą że to zwykly zakret :)
Docelowo tam ma być zjazd (chyba) na ekspres do Myslowic wiec w przyszłości sama droga bedzie mam nadzieje lepiej sie prezentować
@03lve37912: ostatnio rozwalilem sie na podobnym zakrecie, policjant powiedzial mi odrazu ze mialem farta bo wieszkosc to zgony sa w tym miejscu a i jak popada to nie ma dnia zeby ktos nie wypadl bo zakret #!$%@? oznaczony i jeszcze gorzej wyprofilowany
jak juz bagiety takie rzeczy mowia to cos musi w tym byc
@03lve37912 O ile mnie pamiec nie myli to sie wlasnie swieci, jeszcze przed tymi znakami ze zdjecia, ale musialbym sobie przypomniec bo dawno tam nie jechalem
#bielskobiala #bielskiedrogi
Jest to fragment ekspresowki gdzie zakręt ma 90 stopni i jest ograniczenie do 60 km/h. Jak pewnie się domyślasz, mało kto cokolwiek robi sobie z ograniczeń - stąd efekty są jakie są
Komentarz usunięty przez autora
Ograniczenia sa widoczne z daleka ale debile #!$%@? tam mimo to
Nadal twierdzisz ze blad leży po stronie projektu i wykonania?
Komentarz usunięty przez moderatora
Grzeczniej synku, ja do Ciebie kulturalnie a Ty z #!$%@?, szanujmy sie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Profil drogi jest jaki jest, bo ten zakret będzie przerobiony na zjazd w momencie kiedy ruszy budowa drogi na Mysłowice, co podobno ma się zacząć już niedługo
Docelowo tam ma być zjazd (chyba) na ekspres do Myslowic wiec w przyszłości sama droga bedzie mam nadzieje lepiej sie prezentować
jak juz bagiety takie rzeczy mowia to cos musi w tym byc