Aktywne Wpisy
dexter-morgan +72
Aktualizacja mojego #dogecoin który kupiłem w marcu za 100k pln.
Nie obyło się bez hejtu i wytykania mi, że mnie p------o kupując doge.
Dziękuje wykopowym ekspertom za ich złote rady. Był moment jak miałem minus 30k, ale i tak wszystko odbiło tak jak sie spodziewałem. Do stycznia kiedy Trump zostanie zaprzysiężony będzie + 100k
#gielda #kryptowaluty #doge
Nie obyło się bez hejtu i wytykania mi, że mnie p------o kupując doge.
Dziękuje wykopowym ekspertom za ich złote rady. Był moment jak miałem minus 30k, ale i tak wszystko odbiło tak jak sie spodziewałem. Do stycznia kiedy Trump zostanie zaprzysiężony będzie + 100k
#gielda #kryptowaluty #doge

źródło: Screenshot_20241110_175811_Revolut
Pobierz
wedkarzyk +6
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie

źródło: temp_file222844812515824876
Pobierz
Dla rozwiązań x i y:
Łatwo z twojego twierdzenia wywnioskować, że również (nx+my dla n,m naturalnych) jest zbiorem rozwiązań.
Logicznie też cała płaszczyzna rozpięta przez te dwa równania jest zbiorem rozwiązań, tylko nie wiem jak to udowodnić?
Komentarz usunięty przez autora
@Anthhek:
ok, nie zauważyłem podwójnego przeczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak leży. Tylko że mx+ny jest podzbiorem płaszczyzny.
Mówię że mx+ny jest zbiorem rozwiązań, ale z tego nie wynika (przynajmniej w sposób oczywisty) że cała płaszczyzna ax+by jest zbiorem rozwiązań.
@wamaga: z tego że jakiś zbiór (w tym wypadku zbiór rozwiązań) jest zamknięty na dodawanie NIE wynika, że jest też zamknięty na mnożenie przez skalar. Czyli nie musi być on płaszczyzną, czy tam ogólniej przestrzenią liniową.
@fasdffads:
Przecież to napisałem...