Aktywne Wpisy
TheSznikers +730
Lambo994 +227
Beka z k0nfiarzy jaki mają ból dupy o Trzaskowskiego. Zrozumcie tłuczki, że te wasze problemy typu zakaz wjazdu diesli z 2000 roku do centrum nikogo w miastach powyżej 100-tysięcy osób nie interesują. A w waszych dziurach nikt Wam nie zabrania jeździć tymi złomami.
Pytanie nr 2 gdzie jest wasze 10 % i jak Wam się żyje ze świadomością, że w zdecydowanej większości Sejmików będzie rządzić KO oraz TD? ( ͡° ͜
Pytanie nr 2 gdzie jest wasze 10 % i jak Wam się żyje ze świadomością, że w zdecydowanej większości Sejmików będzie rządzić KO oraz TD? ( ͡° ͜
Mirki, bo zgłupiałam. W grupie nauczycielskiej na fejsiku część nauczycielek pisze, że potrzebna jest zgoda rodzica na wezwanie karetki w razie wypadku dziecka, bo ochrona danych osobowych. Według mnie, mojego doświadczenia i tego co słyszałam w tym roku na BHP każdy człowiek jest zobligowany do wezwania karetki, bo inaczej podlega to pod nieudzielenie pomocy.
Edit: chodzi o papierową zgodę do podpisu na początku września, a nie telefon po wypadku. :D
Może trochę #999
Głupie te nauczycielki jak hurtownia butów. Nie ma ŻADNEGO przepisu, który zabrania udzielenia pomocy.
#!$%@? do szkoły niech głupie pindy wracają a nie za naukę się biorą ;/
http://jakubrychlik.pl/tag/obowiazek-udzielenia-pierwszej-pomocy
Komentarz usunięty przez autora
jak ktoś jest ranny, to wzywasz karetkę do poszkodowanego, karetka zabiera, a potem miech sobie rodzice przekazują dane - załodze karetki nie musisz podawać peselu itp.
długo: nie wzywając karetki narażasz się na odpowiedzialność karną