Wpis z mikrobloga

W ogóle to o co chodzi z tą płaską ziemią? Czemu ktoś miałby chcieć oszukiwać ludzi w kwestii kształtu ziemi? Jestem w stanie zrozumieć tych od szczepionek, chemitrials czy nawet ludzi jaszczurów (xD), no bo ma to niby jakiś fizyczny/psychiczny/materialny wpływ na ludzi. Trujo i ogłupiajo, kradną piniądze! Ale płaska ziemia?! No co za różnica czy płaska czy prostokątna czy okrągła? #kiciochpyta #teoriespiskowe
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@puddin: Te wszystkie psudo teorie mają jeden punkt zaczepny. Głównie sieją je przeciętni ludzie, którzy mają megalomańskie zapędy, lecz pstro w głowie i brak chęci zgłębiania wartościowej wiedzy. W ten sposób wyróżniają się przeciętnego tłumy i mają co najważniejsze INNE zdanie. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do tego dochodzi fakt, że ludzie nienawidzą się mylić, więc nawet najlepsze argumentowanie byłoby stratą czasu.
Najgorsze jest to, że oni
  • Odpowiedz
@PiccoloColo: No dobra, ale wszystkie te głupie teorie mają jakieś wyjaśnienie. A płaska ziemia to tylko, że oszukujo. No i po co? Dla samego oszukiwania? Jak bardzo innym trzeba chcieć być, żeby wymyślić coś tak bezsensownego z samego założenia?
  • Odpowiedz
@puddin: Teoria Ziemi w kształcie dysku też z pewnością ma wyjaśnienie, i to niejedno. xD
Tu nie o wyjaśnienie chodzi , bo i zdroworozsądkowy człek zorientuje się, że chemtrails itd. to bzdury, choć przyznam, że teoria płaskiej Ziemi to może i wyższy poziom ignorancji.
Dlatego ja bym nie szukał logicznego wyjaśnienia teorii ludzi, którzy porzucili i z zignorowali logikę.
  • Odpowiedz
@puddin: Ja sobie to tłumaczę w ten sposób, że bez takich bzdur i ludzi je wymyślających było by smutno. Tacy ludzie dostarczają tymi teoriami i swoją zawziętością w trzymaniu się ich rozrywki, powód do śmiechu.
  • Odpowiedz