Wpis z mikrobloga

@WiELEBNY Widzę, że jesteś dumny ze swojego projektu. Ale może wyjaśnisz z czego? Z tego, że dykty i wkretow użyłeś w budowie lozka? Przerost formy nad treścią. Ale przed kolegami będziesz szpanował jakie to ty (specjalnie z małej litery) masz łóżko. Może byś lepiej wykorzystał plyty wiorowe i wkręty ? #pdk
@WiELEBNY:
1. Te zaokrąglenia zrobili w Castoramie? Jeśli tak to czy w normalnej cenie cięcia czy ekstra?
2. Czy zabezpieczone? Bejca? lakier?

Wygląda w sumie trochę jak mebel z PRL, nie wiem czy taki miał być zamysł ale w sumie wygląda fajnie :)
@Wychwalany: Sporo. Trudno dokładnie określić. Nie mam doświadczenia w tych sprawach i wiele rzeczy musiałem robić po 2 razy. W trakcie też postanowiliśmy robić te szuflady, więc kolejny raz trzeba było do castoramy jechać i potem kilka dni czekać aż zamówienie przygotują, bo mieli kolejkę. Myślę, że samej pracy na mierzenie, cięcie, wycinanie, skręcanie, klejenie i woskowanie ok 30 h. Wiem, że to dużo :)
@WiELEBNY: Pogubiłem się koszt całości to 470 złotych, a za samo cięcie zapłaciłeś 350 zł?
Bardzo ładne łóżko podoba mi się. Czym łączyłeś elementy? Masz jakieś zdjęcia z prac?