Wpis z mikrobloga

@Haxxor: @lasarus: Jeżeli macie do wydania 200zł to lepiej soniczną. A jeżeli nie to elektryczna też ujdzie. Soniczna lepsza ale nie jakoś znacznie.

Można też kupić elektryczna + irygator i lepsze to niż sama soniczna. Ale elektryczna + irygator przekroczy 200zł
  • Odpowiedz
@lasarus: ostatnio kupiłem elektryczną za 40 zł na baterie bo taki budżet miałem niestety. Nie da się porównać jej z tradycją, nie wiem jak z żywotnością. Znajomy ma soniczną na akumulator i bardzo sobie chwali. Ogólnie dobry wybór.
  • Odpowiedz
@lasarus: ja sobie zwykłą narobiłem problemów tylko, ostatnio jak miałem usuwany tzw kamień to już nie dało rady całości ściągnąć. Może kiedyś się uda, może nie bo wg dentysty "wżarło się", no i białe też nie są. Swoim dzieciom tylko soniczne będę kupować.
  • Odpowiedz
@lasarus: Nigdy nie wrócisz do zwykłej szczoteczki po kupnie sonicznej czy nawet elektrycznej. Serio.

Ja byłem zmuszony 3 dni używać zwykłej (wyjazd na weekend) i po prostu nie mogłem :/ Po sonicznej czujesz, że masz zęby wyczyszczone a po zwykłej jak polak #pdk
  • Odpowiedz
@jestem_na_dworzu: heh tydzień temu właśnie też miałem usuwanie kamienia i dostałem instrukcję jak szczotkować zęby, było mi głupio ( ͡° ʖ̯ ͡°). Jeden ząb też mam już przebarwiony, myśłałem że to się wyczyści ale niestety już taki chyba będzie ( ͡° ʖ̯ ͡°).
  • Odpowiedz
@lasarus: to przynajmniej cię poinstruowała i poleciła elektryczną (tak się domyślam), mnie tylko rzuciła hasło: za mało pan myje lewą stronę, dlatego trójki po lewej są bardziej żółte niż po prawej, ogólnie się za parę lat popsują.

Zero porad, zero wyjaśnień co będzie, jak zmniejszyć negatywne skutki, czy rzeczywiście da się to jakoś odratować. Nic, na fundusz i uj, wal się. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@jestem_na_dworzu: nooo powiem że jestem całkiem zadowolony z jej usługi(a było to na luxmed), ale fakt poprzedni dentyści(w małej miejscowości) nawet nie wspomnieli że coś mogę źle robić(czyścić zęby) tylko "no zaraz trzeba będzie robić górną piątkę, ale to jeszcze za pół roku" xD.
  • Odpowiedz