Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szurszur: jak dla mnie ona jest psychopatką przekonaną o własnej wielkości ze względu na pochodzenie i magię, która jakoś tam w niej zadziałała. jeśli saga ma mieć jakieś moralne podstawy, to taka osoba nie powinna dobrze skończyć. jej przeciwieństwem jest jon snow, który skromnie i nieświadomie stara się robić dobro. pod względem etycznym to wręcz dwa bieguny, dlatego ich ewentualny mariaż uważam za tymczasowy ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@szurszur: ideowcy jak Danka są najgorsi. jej nie wystarczy władza-każdy ma myśleć jak ona, inaczej spłonie. mam nadzieję, że skończy jak reszta totalitarnych dyktatorów.
  • Odpowiedz
@szurszur Cersei jednak to 100% faszystka. Opiera swoją władzę na Złotych Płaszczach, zadłuża królestwo aby mieć jeszcze silniejszą armię, wzięła za twarz Wiarę. Do tego ta aryjskość Lannisterów i przystrzyżone włosy. Nie jest lepsza od czerwonej Danki. Jon tutaj jedynie zachowuje rigcz i broni wolnościowych wartości. Niestety z miłości mu walnie na łeb.
  • Odpowiedz
@szurszur: Jak można podziwiać ród Lannistrów który de facto doprowadził do wojny i r----------ł całe królestwo. Daenerys chociaż ma godność żeby nie atakować smokami miast żeby nie zabijać bezbronnych mieszkańców, a Cersei to nawet swoje miasto wysadzi z budynkiem pełnych okolicznych ludzi tylko żeby pozbyć się konkurencji i władze. Tej pierwszej to chociaż zależy na ludności.
  • Odpowiedz
@szurszur nie jestem fanką tego co robi Daenerys, ale żeby aż była gorsza od Cersei? Ludzie umierają z ręki Daenerys w ciągu kilku minut, z ręki Cersei po kilku godzinach czy dniach niesamowitej męczarni psychicznej i fizycznej. Daenerys zabija szybko, jak to na wojnie i w jakiś sposób to tłumaczy swoją ideologią, stara się nie zabijać zwykłego ludu itp, Cersei się po prostu mści w chory sposób i jest psychopatką. Nie
  • Odpowiedz