Wpis z mikrobloga

Ale bym otworzyła knajpę, taką z domowym jedzeniem, z dżemikami i sosami domowej roboty, obiadki takie 10/10 z własnego wyrobu kompocikiem, kubek własnoręcznie wytoczony na kole gliniarskim i pomalowany, w nim własnej roboty kompot ze śliwek wedle prastarej receptury babci hannahali, która robiła go jak mój dziadek wracał z polowania na niedźwiedzie w puszczy kampinoskiej jako ułan na koniu z szablą.

#gotujzwykopem #przemyslenia #pdk #gownowpis #dziendobry
H.....a - Ale bym otworzyła knajpę, taką z domowym jedzeniem, z dżemikami i sosami do...

źródło: comment_tDh6H5kwtnih6pAHH2uzOby2gJTbU5BH.jpg

Pobierz
  • 81
  • Odpowiedz
@Hannahalla:
Siostra prowadziła taką na Kazimierzu w Krakowie (pic rel)
Generalnie wszystko robione na miejscu, pieczywa, ciastka, posiłki, nawet napoje sygnowane. Kawy sprowadzane z Nigerii, Brazylii, rekomendacja od Caffenation.
W uj pieniędzy włożone w retro meble, możliwość wypożyczenia sobie rowerów, same 5 na tripadvisor i swego czasu top 1-2 w Krakowie w kawiarniach.
I co i dupa, jak coś nie jest kebabem/pizzerią/fastfoodem i jedzenie jest droższe niż dycha i nie
Qiudo - @Hannahalla: 
Siostra prowadziła taką na Kazimierzu w Krakowie (pic rel)
Ge...

źródło: comment_28lt2tLHfoKtbz9QZchBryu8NxDGomIP.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz