Wpis z mikrobloga

Wołam Mireczki by pomogli kobiecie w opresji. Orientujecie się może ile kosztuje, powinno kosztować wynajęcie ekipy w celu odnalowania w full serwisie jednego pokoju i korytarza? (Pokój 20m2, korytarz jakieś 6m2)
Rozglądam się od kilku dni i cały czas mam wrażenie, że chcą mnie zrobić w balona, tak dużo śpiewają ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#remontujzwykopem #niebieskiepaski i nie wiem jak jeszcze otagować dla zasięgu #logikarozowychpaskow w sumie bo pytam na wykopie i mam paranoje, że chcą nieogarniętą kobietę oskubać.
  • 36
@GrumpyTheCat: teraz jest akrylowa farba czy jaka? Za 26m2 to ja sobie liczę 250zł. Czasem nawet do 200 zjadę xd

Mogą dużo wołać bo 26m2 to tyle co nic i im może się średnio opłacać taki biznes.
@GrumpyTheCat: można szarym mydłem przelecieć ściany na mokro żeby brud i kurz zdjąć. Nie trzeba całej farby szorować :D

Zależnie od koloru można malować od razu na nowy kolor 2-3 razy (różnie farba kryje) albo czasem się robi tak, że leci się na tym ciemnym kolorze najpierw na np. biało a potem 2x docelowym kolorem.
500-700 zł

@GrumpyTheCat: to jest cena z materiałami czy bez? Nie wiem czy znajdziesz dużo tańsze firmy, bo 26m2 to im może po prostu się nie opłacać i stąd windują cenę żeby nie byli stratni.

Nie masz znajomego który by Ci to zrobił? Jakbyś w Krakowie mieszkała to ewentualnie bym Ci to mógł pyknąć ale do Wawy nie pojadę xD
  • 1
@GrumpyTheCat no pewnie, że szukaj dalej. Ja ostatnio robilem 100 metrów z gruntowaniem za 800 ziko. Normalnie wzialbym 1000, ale mialem sporo innej roboty u tej klientki to opuściłem.
  • 0
@GrumpyTheCat jak teraz sie zastanowić, to podałaś metraż podlogowy, a metraż scian jest zazwyczaj 3 razy wiekszy, wiec cena 500-700 to wcale nie taka zła. Na pokoju 20m masz przykladowo sciany 4x5 wysokosc 2,5m to daje razem z sufitem 65 m2 malowania.
@chwila: No, chyba żartujesz. Malowanie jest prostsze od #!$%@?. Jest tona instrukcji na YouTube. Jakby to było gipsowanie albo murarka to jeszcze, ale machanie wałkiem, temu nawet kobieta da radę :P.
@Mr_RIP: pomalować moze da rade idealne ściany. Jednak większość wymaga wiecej. I tutaj lepiej miec doświadczenie, bo byle jak to ja tez mogę zrobic. Ile to ja sie nasłuchałam o 'fachowcach'. Film na YouTube jedno a drugie to doświadczenie i wprawa.