Aktywne Wpisy

WillyJamess +362

#izrael #palestyna #bekazlewactwa #bekazprawakow #bekazpisu #ukraina #nieruchomosci
Codzienne przypomnienie, premier GIGA CHAD. Pro-islamskie wych0dki szczekają, karawana jedzie dalej
Codzienne przypomnienie, premier GIGA CHAD. Pro-islamskie wych0dki szczekają, karawana jedzie dalej

Nie no dobra, żartuję, fajne. Popracuj tylko nad kreską, bo miejscami wygląda jakbyś tracił nad nią kontrolę (na grubym konturze to widać). W czym rysujesz?
@adawidowicz: O dzięki! Dawno już nie zwracałem w ogóle na to uwagę i trochę z automatu robie kontury. Fotoszkop :)
Gorsze już jest tylko operowanie na wektorach ;)
Ale ze wszystkich ilustracyjno-obrazkowych tematów lineart zawsze mnie w PS najbardziej bolał. Bez Lazynezumi nawet nie podchodzę do tematu.
Znam ;). Mój problem z lineartem w PS polega na inpucie. Nie tylko przeciętne tablety są mniejsze niż ekrany, ale polaczenie tablet-komp daje te dziwne wiggly linie które dopiero lazy nezumi redukuje. Bez opcji edycji linii lineart (nie szkicowy ale ink) to dla mnie ciągłe ctrl-z aż w końcu trafię. Muszę w końcu ogarnąć clipa to przestanę marudzić :p
A tak na serio, to w Clipie o wiele lepiej mi się pracuje. Wiele lat uczyłam się rysować w Photoshopie, ale jak kupiłam Clip'a, to teraz w nim wszystko robię. Tylko praca z typografią trochę kuleje :c Ale prowadzenie linii, kontrola nad naciskiem itp. są tu jakoś ciekawiej rozwiązane. Jest to typowo komiksowo-mangowy program <3