Podobnie jak @Kick_Ass, jestem już po darmowym przeglądzie #motocykle "Bezpieczne wakacje z Suzuki 2017". No i ogólnie mój GSR600 ma się świetnie, ale skończyła się tarcza tylna i "nie działa prawidłowo" czujnik hamulca przedniego. No i teraz wygląda to tak - tarcza z wymianą oryginalna Suzuki - 700 zł. Czujnik hamulca przedniego 123 zł. Jest sens brać tarczę od Suzuki czy lepiej szukać jakiejś EBC? @Stitch, co wybrałeś?
@fotograf_warszawiak: to tylko tył, skoro zwykła tarcza do tego moto kosztuje ~250zł to kupiłbym taką i zamontował sam, to proste, a prawie 5stów w kieszeni. ( ͡°͜ʖ͡°)
@daczka92: trzeba zadzwonić i powiedzieć, że się chce taki przegląd ;) @NaMoment: kupić to najmniejszy problem ;) Większy jest taki, że u mnie w garażu nie ma prawa być nic poza pojazdami. Więc i tak musiałbym to wywieźć na wieś i tam jeździć robić ;) @bocznica: powiesić nie ma za co :/
@enjoi: tak chyba zrobię. Od razu pytanie do specjalistów @Gixaar @amath - wymieniać od razu wszystkie przewody hamulcowe? Moto w moich rękach 3 sezony i przewodów nie ruszałem. Wg harmonogramu powinno się wymieniać co 4 lata. Nie wiem czy były kiedykolwiek wymieniane. Motocykl z 2009 roku.
@fotograf_warszawiak panie, wiele motocykli jeździ z fabrycznymi od czasu produkcji. Jak masz wolną kasę, to załóż sobie stalowy oplot, tego nie dotyczy wymiana co 4 lata.
@fotograf_warszawiak: Tarczę na tył to kup jakąkolwiek, nawet używkę. Włącznik stopu to kup nowy, w starych japsach były nie do zabicia i po czyszczeniu działały latami ale w nowych pewnie księgowi przyoszczędzili z 7 centów na sztuce i nie ma co naprawiać. Gumowe przewody z 2009 to trochę słabo, zmień przód na stalflexy, aczkolwiek najpierw możesz sprawdzić datę produkcji na przewodach, może ktoś wymieniał (ale bym się zdziwił).
No i teraz wygląda to tak - tarcza z wymianą oryginalna Suzuki - 700 zł.
Czujnik hamulca przedniego 123 zł.
Jest sens brać tarczę od Suzuki czy lepiej szukać jakiejś EBC? @Stitch, co wybrałeś?
@fotograf_warszawiak: jak się na to umówić?
@NaMoment: kupić to najmniejszy problem ;) Większy jest taki, że u mnie w garażu nie ma prawa być nic poza pojazdami. Więc i tak musiałbym to wywieźć na wieś i tam jeździć robić ;)
@bocznica: powiesić nie ma za co :/
Od razu pytanie do specjalistów @Gixaar @amath - wymieniać od razu wszystkie przewody hamulcowe? Moto w moich rękach 3 sezony i przewodów nie ruszałem. Wg harmonogramu powinno się wymieniać co 4 lata. Nie wiem czy były kiedykolwiek wymieniane. Motocykl z 2009 roku.
Włącznik stopu to kup nowy, w starych japsach były nie do zabicia i po czyszczeniu działały latami ale w nowych pewnie księgowi przyoszczędzili z 7 centów na sztuce i nie ma co naprawiać.
Gumowe przewody z 2009 to trochę słabo, zmień przód na stalflexy, aczkolwiek najpierw możesz sprawdzić datę produkcji na przewodach, może ktoś wymieniał (ale bym się zdziwił).
Gx