Wpis z mikrobloga

@Metrocop Pełne zakończenie było niepotrzebnie zablokowane aż do wymaksowania Riddlera, argh. Do tego za dużo batmobilu, za mało bossów i słaba wersja PC. Poza tym gra jest fenomenalna, be the Batman :3
  • Odpowiedz
@Metrocop: @BigBadBat: Gra byłaby świetna gdyby nie przesadzali z używaniem batmobila bo uważam że sporo bossów s--------i przez to a już nie wspomnę że to zwyczajnie głupawe się robi, najlepiej gdyby w przyszłości batmobil miał tylko ten tryb jazdy i pościgów bez tego całego trybu bojowego. Ale to wprowadzenie aż do czasu zdobycia nowego kostiumu to 11/10 i chyba najlepsze wprowadzenie w całej tej serii.
  • Odpowiedz
@Asterling Dokładnie, wciąż się zastanawiam co im o------o w kwestii batmobilu i bossów, ehh, aż przykro. I te DLC, jeszcze więcej batmobilu! XD Tak czy siak, była to jedna z dwóch gier, przez które zarwałem noc, więc mimo wszystko jest bardzo dobra.

• Odpowiedz
@Asterling: @BigBadBat: Czyli nie tylko mnie to w-------o xD Ja z serią batman mam ten problem, że gra mi się w nią świetnie ale po zakończeniu bańka pęka i ta gra nic nie zostawia po sobie. Miesiąc temu w to grałem i już nie potrafię sobie przypomnieć czego dotyczy to zdjęcie u góry. Najgorzej, że grając w kolejną część nie pamiętam co się działo w poprzednich.
  • Odpowiedz
@BigBadBat: Ale jakby co to są plotki że kolejny batman będzie bardziej w stylu batman beyond i batmobil będzie służył tylko do jazdy xD
@ThrashMetal: Ja akurat batmany kończyłem już po kilka razy i wszystko pamiętam xD Ale ja akurat uwielbiam Batmana i wszystko co z nim związane :P
Asterling - @BigBadBat: Ale jakby co to są plotki że kolejny batman będzie bardziej w...
  • Odpowiedz
@ThrashMetal Nie no to ja jednak cholernie wczułem się w klimat i fabułę. Rocksteady stworzyło w sumie moje ulubione uniwersum DC, szkoda tylko że skoncentrowane w 99% na Batmanie, wg mnie poradziliby sobie bez problemu z innymi postaciami i nie musieliby ograniczać się do easter eggów. Niech tylko zachowają umiar jak znów wymyślą coś nowego xD

• Odpowiedz
@Asterling Wiem o plotkach, Arkham Insurgency, ludzie od Arkham Origins, kle kle, czekam na oficjalną zapowiedź XD i muszę w końcu nadrobić komiksy powiązane z poszczególnymi grami z serii
  • Odpowiedz
@BigBadBat: Mi się origins też podobało xD Fajnie że było tam sporo bossów no i też dobrze że batman był tam taki dużo bardziej agresywny i arogancki a nie spokojny i chłodny jak w innych częściach.
A co do innych postaci to akurat dla mnie lepiej bo z DC lubię tylko Batmana no i jeszcze watchmenów ale to inne uniwersum.
  • Odpowiedz
@Asterling Wieeem że prequel do Knight, tak jak te komiksy kosztujące fortunę w Google Play xD

Żeby nie było, ja też baaardzo lubię Origins, widziałbym je jako remaster. Byle zrobiony porządnie (Return to Arkham, na Ciebie patrzę) i bez tony błędów/DLC oryginału.

• Odpowiedz
@Asterling Jasne że taka robota jest najczęściej jeszcze lepsza, ale niestety rzadko się zdarza. R&C, Crash, mooooże Spyro (były plotki), Modern Warfare, Oddworld, Gears of War - więcej nie kojarzę.

• Odpowiedz
@BigBadBat: Modern Warfare to było raczej podbicie rozdziałki chyba, gearsy tak samo chyba. A właśnie przykładem dobrego remaku jest Halo, Oddworld, Duck Tales, Crash, Resident Evil, Black Mesa czy Tomb Raider Anniversary :P
  • Odpowiedz
@Asterling SoC i TR, właśnie, zapomniałem xD Ale MW i Gearsy to było sporo więcej niż rozdziałka. W każdym razie, Asylum i City (mimo przesiadki na UE4) mają na PS4/X1 tylko 30 klatek z problemami i to bez bajerów z PC, a jedyna różnica na Pro to rozdzielczość podbita do bliżej nieokreślonej wartości, ale bliżej jej ponoć do 1080p niż 4K. Jeśli tak mieliby zrobić Origins to lepiej niech nie robią
  • Odpowiedz
@Asterling: Jeszcze jakoś przeżyłem Arkham Knighta w czołgu, ale jak się okazało że potem Deathstroke to powtórka z rozrywki i schodzi na strzała xD to mnie szlag trafił.
  • Odpowiedz
@Asterling: Ale to było tak leniwe. Walka z Deathstroke'iem jest praktycznie identyczne co cloudburst.

I moim zdaniem mogliby wyciąć segment ace chemicals, wsadzić tam jakąś krótką misję scarecrowa gdzie dostaje się gazem by aktywować jokera, a potem na końcu Jason mówi po pokonaniu Scarecrowa że ten miał jeszcze jedną b---ę i trzeba lecieć do Ace Chemicals/jest pod Arkham Asylum, gdzie akcja rozgrywa się identycznie co oryginalnie, tylko że po zredukowaniu
  • Odpowiedz