Aktywne Wpisy
wedkarzyk +11
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
Londyński autobus śledzi generator gazu drzewnego. W czasie II wojny światowej i po jej zakończeniu dostawa ropy była ograniczona w połowie świata. Generatory gazu drzewnego pozwoliły na podawanie silników benzynowych mieszanką wodoru, tlenku węgla i metanu uzyskiwanego przez spalanie drewna o ograniczonym powietrzu, dzięki czemu silniki mogły pracować przy mniej niż połowie mocy nominalnej. W latach dziewiętnastu czterdziestych sprzedano w Europie 15 milionów generatorów gazu drzewnego.
Źrudło: https://www.facebook.com/share/p/1A7MktHS6s/
#gruparatowaniapoziomu #
Źrudło: https://www.facebook.com/share/p/1A7MktHS6s/
#gruparatowaniapoziomu #
Podczas pokazów lotniczych w Radomiu, izraelski generał Eszel postanowił przelecieć swoim F-15 nad obozem Auschwitz. Polacy pozwolili mu na to, pod warunkiem że nie zejdzie poniżej pewnej wysokości. Izraelski generał świadomie zignorował Polaków i wykonał bardzo niski przelot. Zapytany później dlaczego to zrobił odpowiedział:
Musieliśmy słuchać Polaków przez 800 lat. Teraz już się ich słuchać nie musimy
Po tym wydarzeniu został bohaterem w Izraelu, a żydowskie gazety
@Kupojadek: no patrz, wziąłem z półki klasyczną książkę Bolesława Prusa "Placówka" i w niej żyd stanął ramię w ramię z chłopami jak chciano wykupić ziemię. Więc po co kłamiesz?
No najprawdziwsza prawda xD
-dój Holokaust od 70 lat bez przerwy, ciągnij odszkodowania z Polski, przejmuj znacjonalizowane majątki krzycząc, że to jest i tak za trudne, oskarżaj Polaków o holokaust, cały czas mów o nich jak o wspólnikach Niemców, miej bul dópy, jak ktoś ważny przyjedzie do Polski i nie odwiedzi Auschwitz czy czegokolwiek innego związanego z Żydami
-HURR DURR POLACY TO ANTYSEMICI
@Lavie: Bo nie istnieje! Antysemityzm, jest taki sam na całym świecie. Nie ma czegoś takiego jak antysemityzm i polski antysemityzm jest tylko antysemityzm. To nie jest polska specjalność i nie my go stworzyliśmy.
hihi co, myślałeś, że nie czytałem placówki? Oczywiście, że czytałem i Żyd przez całą książkę był chciwym kombinatorem, dręczącym wieśniaków xD a sprzymierzył się z nimi tylko dlatego, bo przyszli jeszcze gorsi, czyli Niemcy xD
@Nattuggla: jak masz dowody na brak wypędzeń żydów, to chętnie zobaczę. Podobnie dowód na to że w Polsce nie było ogromnej diaspory żydowskiej. Sprawdź gdziekolwiek, nawet na wikipedii :)
Komentarz usunięty przez autora
Ja swoją dyskusję z tobą wygrałem, a o tym, jakie zawody Żydzi wykonywali, nie ma co dyskutować, bo zostało
@sebastiann: a do jakiego kraju się przywiązali w tamtym okresie?