Aktywne Wpisy

mirko_anonim +30
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam mały problem w relacji XD
No więc jakieś 2 miesiące temu kupiłem sobie nowy samochód. Dokładnie to BMW M4 Gran Coupé. Dobrze doposażone.
Zbierałem na tą zabawkę od jakiegoś czasu, spełniłem swoje marzenie zakupu nowego samochodu. A co za tym idzie, mówiąc żartobliwie, dbam o niego bardziej niż o dziewczynę - nie gazuję, jeżdżę jeszcze ostrożnie, docierając silnik. Nie zrobiłem zbyt wiele kilometrów bo nie było okazji.
Mam mały problem w relacji XD
No więc jakieś 2 miesiące temu kupiłem sobie nowy samochód. Dokładnie to BMW M4 Gran Coupé. Dobrze doposażone.
Zbierałem na tą zabawkę od jakiegoś czasu, spełniłem swoje marzenie zakupu nowego samochodu. A co za tym idzie, mówiąc żartobliwie, dbam o niego bardziej niż o dziewczynę - nie gazuję, jeżdżę jeszcze ostrożnie, docierając silnik. Nie zrobiłem zbyt wiele kilometrów bo nie było okazji.

WielkiNos +141
źródło: temp_file5688327278303881741
Pobierz

![[ENG] Turyscie odmówiono wjazdu do USA i trafił do więzienia za mema z JD](https://wykop.pl/cdn/c3397993/3c5dccd8bc7ba95f7d2a28742052edae6016a50c031e4d5f7ff574b8e6b55102,q80.webp)
#bitcoin #litecoin #kryptowaluty #silkroad
Ciekawe czy są jacyś frajerzy którzy sprzedali domy i pobrali kredyty by kupić krypto a teraz srają w majty.
no ciekawe ciekawe..
#kryptowaluty
Nowym się zawsze wydaje, że jakby tylko wiedzieli wcześniej to na pewno by kupili i byli teraz super bogaci, a w rzeczywistości by najpewniej nie weszli, a nawet jak, to by sprzedali po dużym wzroście (np. 10x) lub wyszli na ogromnej stracie, o ile weszli podczas bańki.
Teraz krypto
@megaloxantha: No nie bardzo. Co za tyle zrobisz? Spłacisz hipotekę i zostanie na wkład własny do nowego mieszkania i dalej kredyt na 30 lat?
Trochę obiektywizmu, do takich pieniędzy przeciętny Polak NIGDY nie dojdzie. Odkładając całą średnią pensję zajęłoby to 9 lat, optymistycznie zakładając, że oprocentowanie na koncie nadąża za rzeczywistą inflacją. Odkładając bardziej realne 1000 zł miesięcznie (na które
Nie wiem czemu koniecznie chcesz to mieszkanie wliczać, większość ludzi w końcu gdzieś mieszka zarabiając nawet medianę a nie średnią. $100k to 10 lat takiego samego życia jak przedtem tylko bez pracy, co też ma swoje koszty, więc nawet lepszego.
Ten ktoś co najmniej podwoił te pieniądze.
Ps. Ja kiedyś troszkę handlowałem ale tylko aby mnożyć bitcoiny ale zawsze tylko HODL i nigdy nie sprzedałbym wszystkiego.
źródło: comment_GOvULWjUzKrJxV3W2ZbTKca0VySc4OCk.jpg
PobierzUwzględniając inflację szczyty z 2007 ciągle nie odrobione, patrząc z dłuższego okresu to spadek cen zahamowała masowa imigracja Ukraińców, ale to tylko tymczasowy bodziec.
@megaloxantha: ty już jesteś syfem i chorym człowiekiem a życie przegrałeś kilka razy nie tylko raz. Chwaliłeś się też ile to nie miałeś bitcoinów w portfelu. Jesteś pseudo wizjonerem, który nie ma pojęcia o krypto. Zamiast tych marnych milionów bujałbyś się teraz jachtami zamiast trolować fory bitcoinowe.