Wpis z mikrobloga

#amator #bar #ejpomozecie
Mirki i Mirabelki!
Stanąłem w obliczu wyzwania w swojej wakacyjnej pracy - amator stoi za barem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pytanie szybkie dla doświadczonych wyjadaczy. Jak się podaje Baileysa na czysto? Chodzi mi oczywiście o szkło. Jakieś drinki już bym z tego wyczarował ale czyste likiery to dla mnie skomplikowany temat (,) a internety milczo
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cius: O najprostszym rozwiązaniu - stronie producenta oczywiście nie pomyślałem ;)
@wasiuu: Bar przetrząśnięty i coś tam znalazłem co wygląda jak kielonki do likierów... Tak to się kończy jak pub z kraftami ma dodatkowo inne alkohole w asortymencie...
Dzięki za pomoc!
  • Odpowiedz
@jakubnowak92:Moim zdaniem likiery powinny być lekko schłodzone jeśli podajemy je czyste w kieliszku, np taka Sambuca moim zdaniem lepsza na zimno lub na lodzie, podpalana jest nie do wypicia, chociaż tak ludzie piją i pic będą aż sobie ryje poparzą. B52 czy inny warstwowy shot łatwiej zrobić na chłodnych niż na ciepłych, większość likierów idzie do koktajli więc nie ma co trzymać wszytkiego w lodówce. Najlepiej pytaj się o preferencje
  • Odpowiedz