Jakie są różnice między #php 5 i php 7, jeśli chodzi o tworzenie kodu, funkcje itd.? Słyszałem od znajomego programisty, że jakieś są, nie każdy kod z php5 będzie działać pod 7, jednak nie mogę znaleźć poradników/artykułów dotyczących tego zagadnienia. PHP7 jest szybszy, ale jeśli to jedyna różnica, to dlaczego wszyscy nie migrują od razu na tą wersję?
@pitu120: Dzięki, nie mogłem tego znaleźć. Czyli pomijając kilku dość zaawansowanych, specyficznych funkcji i niewielu zmian składniowych, to raczej zmiana powinna być bezbolesna.
@pitu120: Póki co nie mam co do aktualizowania, jednak na horyzoncie mam dość duży jak na moje umiejętności projekt i myślę, że lepiej byłoby go napisać w php7 niż archaicznej 5.
@Jare_K: Jedyne co mnie trzyma przy 5 to to, że będę z niej zdawać kwalifikację, jednak z tego co wyczytałem to poziom "zaawansowania" kodów które tam się pojawiają spokojnie jest kompatybilna, więc od teraz raczej wyłącznie 7 :P
@Jurix Niemigrowane są głównie aplikacje które ochoczo korzystały z funkcji mysql_ i miały wymieszane wszystkie warstwy. No i wordpressy jak zawsze wszystkie statystki psują.
Kupilem chate po starej babci i ciągle przychodzi do mnie czarny kot, różowa mówi abym przeganiał bo będzie szczać w ogrodzie, a mi go trochę szkoda jednak.
PHP7 jest szybszy, ale jeśli to jedyna różnica, to dlaczego wszyscy nie migrują od razu na tą wersję?
#programowanie #webdev
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Tak czy siak, spróbuję php7.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@PerfectM: że co? Masz jakieś źródło tej informacji?
Niemigrowane są głównie aplikacje które ochoczo korzystały z funkcji mysql_ i miały wymieszane wszystkie warstwy. No i wordpressy jak zawsze wszystkie statystki psują.
Pisz w 7+.
@PerfectM
Ke?