Wpis z mikrobloga

@benzdriver:

Niemieckie auta nie są konserwatywne. Są po prostu szpetne, z pojedynczymi wyjątkami.
Mówisz, że Francuz będzie stał #!$%@?? Mam wrażenie, że twoja znajomość motoryzacji zatrzymała się na Lagunie 2. Obecnie najbardziej niezajebywalne niemieckie samochody z XXI wieku to Opel Vectra C 1.9cdti, Mercedes Citan, Mondeo 2.2 i Mini Cooper D (czyli diesel). Dlaczego akurat te? Ano dlatego, że mają kolejno silnik Fiata, silnik Renault i 2x silnik Peugeota.
Niemcy już
@benzdriver:

Reszta jest jeszcze bardziej spoko. Mam sporo praktyki z Peugeotem 508, Talismanem Laguną 3, DS5 i paroma starszymi. Sam przez 10 lat jeździłem Peugeotem 406 Coupe, a wcześniej 505 i BXem. Nigdy z żadnym nie było problemów. Jedna Laguna 2 to nie powód, żeby się nabijać ze wszystkich francuskich aut, bo co jak co, ale niemieckie marki robią o wiele więcej gównianych padlin. Gnijące S-klasy, rozpadające się 1.9 TDI, będące
@kasztan00 czyli w sumie miales 6 francuskich aut i na tej podstawie twierdzisz, ze sa dobre, solidnie wykonane i niezawodne?
Zmartwie Cie. Nie sa. Zasadniczo sa bardzo niskiej jakosci, fatalnie wykonane z materialow fatalnej jakosci. Zacierajace sie skrzynie po 60k nalotu, rozciekniete silniki, wadliwa bo po taniuchu zrobiona elektryka ( odchudzone przekroje ), rozpadajace sie wylaczniki, wszedzie woda z powodu niechlujnie spasowanych uszczelek i tak dalej.
Sa to fajne auta jak sa
Pobierz benzdriver - @kasztan00 czyli w sumie miales 6 francuskich aut i na tej podstawie twi...
źródło: comment_ofpHjsOcywLzKdbrItrjaQ6vWdmVwCSg.jpg
@benzdriver:

To, co piszesz dotyczy być może Laguny 2. W innych autach francuskich tego nie zauważyłem. Za to w niemieckich, z którymi mam sporo do czynienia w charakterze służbówek i owszem. I sorry kolego, ale jeśli uważasz, że Skoda Superb, C-klasa, Insignia, czy A4 z tego samego rocznika są lepiej wykonane od np. Peugeota 508, to sorry, ale pozostaje mi się tylko uśmiechnąć z politowaniem.

Rozumiem hype na francuzy w Polsce
@shrimpface:

Jeżdżę Giuliettą QV. W dupie mam Audi. Jakiekolwiek. Wszystkie bez wyjątku są brzydkie, a mechanicznie to dno i pół metra mułu. Tak, wiem, znam argument, że mnie nie stać na RS6 za pół bańki. Nie zmienia to faktu, że jakby mnie było stać, to RS6 dalej będzie #!$%@? od strony mechanicznej, a cyferki mnie zwyczajnie nie ruszają.
Z niemieckich producentów bardziej pasuje mi Ford ze swoimi RS-ami, ewentualnie Mercedes. Tylko