Wpis z mikrobloga

@dwzz: Zasługiwałby gdyby był kompletny, a przedstawiłem tylko ciekawostkę. Nie porusza on wilu problemów "fantastycznego" świata Heroesów które są omówione i poruszane w serii M&M, tylko nie oszukujmy, ile osób zagrywało się w strategię, a ile w RPG.

Jednak nie chcę tego opisywać z dwóch względów, zainteresowanie będzie strasznie nikłe, a nakład pracy duży, a drugi ważniejszy powód wiele historii jest niezamkniętych jak ta z Kreeganami, ponieważ studio zbankrutowało i
  • Odpowiedz
@skk1993: A w praktycznie każdej części Might and Magic(seria cRPG, której spinoffem są herosy) pod koniec rozgrywki kładzie się łapy na blasterach czy innych laserowych dzidach.
  • Odpowiedz
@skk1993: mam nawet CD-Action z 97 roku albo 99 i tam były nawet concept arty z Heroes 3 gdzie na początku wyglądało to bardziej jak Warhammer 40k. Poza tym kilka razy przeszedłem Might and Magic 7 to tam w sumie od razu chyba jest nawiązanie do kosmitów. Ogrywałem też 8 i 9, ale ich nie przeszedłem. (Mam fajne pudełkowe wydania, może kiedyś wrzucę :P). Kilka lat temu postanowiłem zgłębić wszystkie
  • Odpowiedz
  • 2
@Erimar Tak jak pisał @Waffenek SF pojawiało se w kazdej cześci, ja najbardziej pamietam labolatoria, tak to sobie nazwywałem bo za młodu can not in to english ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Białe ściany, elektryczne drzwi, lasery satelity i takie tam.

Sami Kreeganie pojawili się w V częsci jak dobrze pamietam, chociaz prawdę mowiac nie grałem nigdy w I i II, a czytałen jedynie fabułę
  • Odpowiedz
  • 3
@skk1993 ja nie jestem into heroes za bardzo ale ciekawi mnie wątek z tymi archaniolami. Są jakieś spekulacje społeczności o co mogło chodzić G. Fultonowi?
  • Odpowiedz
No ba, to to jest powszechnie wiadome? W uniwersum herosów jest rasa uber technologicznie zaawansowana, tzw Starożytni. Walczyli z Kreeganami. Po zniszczeniu Erathii to oni przenosili uchodźców do nowego świata, Axeoth bodajże? Nazwy mi się już mylą. Starożytni ogólnie opiekowali się wszystkimi, ale Kreeganie r-------i im sieć komunikacji, przez co stracili kontakt ze światami. Pochodzenie Kreegan nie jest znane.
  • Odpowiedz
  • 1
@korporacion Tylko fabularnie w m&m telepotry i wrota wymiarów nie były tlumaczone magią tylko zostały zbudowane przez starożytnych. Rasę zaawansowaną technologicznie i wiecej wspolnego miały z tunelami czasoprzestrzennymi niz tym portalami z diablo.

W ostatniej części M&M mielismy odwiedzić swat starozytnych, ale niestety nie bylo nam to dane ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@MichasQGP: Pytaj Grega Fultona. W grach nie ma informacji o tym. Może miało być w kolejnych częściach gry wyjaśnione, a może nigdy.

Mam co prawda pewną teorię, ale nie jest ona podparta żadnymi dowodami, a wskazówkami. Dlatego zachowam ją dla siebie.
  • Odpowiedz