Aktywne Wpisy
Trolljegeren +7
#ukraina
Podobno kijowski klub. Ciekawe jaki jest stosunek liczby facetów do dziewczyn ;)
Podobno kijowski klub. Ciekawe jaki jest stosunek liczby facetów do dziewczyn ;)
Grooveer +5
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
#polityka #warszawa #4konserwy #neuropa #samobojstwo
@jestem_na_dworzu: Czyli jeśli komuś udało się wygrać w kasynie to znaczy że granie w kasynie było dobrym pomysłem na zarobienie pieniędzy? Bardzo racjonalne.
«utrzymywać i rozwijać jakieś tradycje, zwyczaje, wartości itp.»
Przemyśl co napisałeś i czy przyrównanie tego do hazardu jest sensowne.
Ale przecież plan powstania wyglądał mniej więcej tak że wybucha powstanie, parę dni później do miasta wkracza armia czerwona i razem pokonujemy Niemców, czyli w dużym stopniu opierał się on na współpracy powstańców z Armią czerwoną, oczywiście był to
To nie znaczy że nie możesz ocenić czy decyzja była dobra czy zła, ale nie możesz tego zrobić
@morgahard: nie pJerdol, kraj jest zajebisty w spód #polska #bojowka
a jak jest #!$%@?, to tylko przez takich waćpanów co pitolą jak jest #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@reasonable: Dej prawdziwą. Jakaś różnica będzie?
I pisanie o kultywowaniu - ja pierdziele.
@jestem_na_dworzu: Szkodliwą praktyką jest uczczenie 200k ofiar tego powstania? Jest rocznica i pojawia się cała masa głupio mądrych
- ale to byli debile
- zbiorowe samobójstwo
- na szafot dowódców
- kto na to pozwolił
Banda historyków za dyche i dropsa.
To może zobacz jak to się robi w Rosji na dzień zwycięstwa.
Ale na co mieli czekać powstańcy w twojej opinii? przecież gdyby do powstania nie doszło to rozpoczęłaby się bitwa o Warszawę i wtedy podejmowanie jakichkolwiek innych
@reasonable: XDDDD Inaczej tego skomentować nie idzie.
Na cokolwiek innego niż pewna śmierć. Gdyby się okazało, że śmierć i tak jest pewna- zawsze możnaby było ponieść ją później.
Jeżeli nie możesz nic ugrać to nie grasz. Nic nie ugrać zawsze będziesz mógł w przyszłości, a jakie możliwości się pojawia tego nigdy nie wiadomo.
To możnby było nie walczyć. Aczkolwiek posiadanie silnego podziemia może pozwoliłoby nam inaczej rozegrać czas komunizmu.
To dużo lepsze niż śmierć w bezsensownej walce. Zawsze można zginąć później- w życiu można zginąć tylko raz.
Były. Dlaczego Moskale mieliby wspierać powstanie wymierzone prosto w nich.
Parę miesięcy wcześniej bór przyniósł magazyny z bronią poza Warszawę. Później