Aktywne Wpisy
Próbuje zrozumieć tą mode na #wakacje dwa razy do roku #pracbaza i zastanawiam się jak wy to ogarniacie
Załóżmy taki najpopularniejszy przypadek UoP 21 dni urlopu w roku
5dni na jedne i 5 dni na drugie
I teraz zostaje 11dni wolnego z urzędu które musi wystarczyć do rozdysponowania na dni takie jak
-jakieś lekkie zatrucie/złe samopoczucie
- pomóc starszym rodzicom
- dziecko chore/do lekarza
-remonty
-pogrzeby znajomych, rodziny dalszej
-urodziny, albo jakaś
Załóżmy taki najpopularniejszy przypadek UoP 21 dni urlopu w roku
5dni na jedne i 5 dni na drugie
I teraz zostaje 11dni wolnego z urzędu które musi wystarczyć do rozdysponowania na dni takie jak
-jakieś lekkie zatrucie/złe samopoczucie
- pomóc starszym rodzicom
- dziecko chore/do lekarza
-remonty
-pogrzeby znajomych, rodziny dalszej
-urodziny, albo jakaś
Fortyk +66
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#zwierzaczki #psy
Komentarz usunięty przez autora
@pop-corn: ja #!$%@?ę, zawsze się trafi taki pajac w wątku, gdzie ktoś pisze, że kupuje psa xD
Nie chce mi się nawet tłumaczyć dlaczego adopcja nie jest dla każdego.
Tak, bo kupuje się psy żeby były ładne, w schroniskach same brzydactwa są.
Komentarz usunięty przez moderatora
@geuze: zabierają , zabijają i dostaje się nowego?
- hodowcy biorą takiego psa do siebie
- oddają go komuś, kto będzie się takim psem z wadami opiekował
- zostaje u ciebie, ale i tak dostajesz zwrot części/całości poniesionych kosztów.
Wszystko jest do dogadania. Dużo zależy od rodzaju schorzenia i kiedy się ujawniło. Dlatego kupuje się psa z hodowli. Często w umowach są takie punkty, które uwzględniają w jakich sytuacjach hodowca ponosi odpowiedzialność
@Twinkle szczerze to nie mam nic do kupowania z hodowli, ale litości z tymi gadkami o trudnych psach w schroniskach. jest w każdej miejscowości tyle szczeniaków do wydania, że nie problem je znaleźć. ludzie znajdują szczeniaki w kartonach, mnóstwo fundacji oddaje już takie ogarnięte na tip top także tego...poza tym większość psów nawet mających po kilka lat wcale nie wykazuje żadnych agresywnych tendencji. moja rodzina przygarnęła wsiowego kundelka mającego z 5
@pop-corn: jak mam wziąć fajnego psa gdzie nawet pradziadek był czempionem w czterech krajach, a jakiegoś poobijanego kundla z meliny to wiadomo, że bez wahania wziąłbym psa premium.
Jak ocenić, czy hodowla jest jedną z lepszych?
Sugerowanie, że znajdy nie zaznały krzywdy. xD
Skończ #!$%@?ć, bo akurat ten pies jest zabrany z interwencji przeze mnie gdy jeszcze byłam w fundacji i nie oczekiwałam po nim, że będzie bezproblemowy. Mimo to jest super posłuszny.