Wpis z mikrobloga

Pytanie do oświeconych w chińskich reklamacjach: dostałem #miband2, zamówienie szło z #gearbest. Niestety okazało się, że urządzenie nie wyświetla treści na LCD (diody pod spodem się świecą, lecz zero obrazu na wyświetlaczu).
Jestem w stanie go sparować z telefonem, wszystko działa poza LCD.

Jaka najlepsza droga do rozwiązania problemu? Stworzyłem już ticket w supporcie, lecz pytam tu, bo nie ukrywam, że chciałbym uniknąć wysyłania tego badziewia do Chin nazad i czekania na łaskawą naprawę/wymianę.

Płatność była dokonywana PayPalem.

@GearBest_Polska: może pomożecie?

#xiaomi #reklamacja #zalesie
  • 11
  • Odpowiedz
  • 0
@moby22 Jakie diody pod spodem? Jakie treści? Standardowo mi band 2 nie wyświetla treści oprócz dla języka chińskiego i angielskiego.

Pokaż jakieś foto jak to wygląda.
  • Odpowiedz
@Volki: Po prostu nie działa wyświetlacz - nie pokazuje godziny, nie podświetla się, nie widać żadnych komunikatów - widzę ciemność... Fotkę będę mógł zrobić dopiero wieczorem.

@mbujak: Dzięki za info!
  • Odpowiedz
nie wyświetla treści oprócz dla języka chińskiego i angielskiego

@Volki: z tym to trochę cię poniosło, wyświetla w każdym języku.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bleck Chyba ciebie. Jeśli język telefonu będzie inny niż w/w, to nie będzie powiadomień tekstowych, wynika to z tego, że opaska nie obsługuje znaków diakrytycznych - zamiast tego pokaże znak zapytania. Możesz jedynie użyć apki typu MBT, która będzie zamieniać litery na ich łacińskie odpowiedniki.

PS Pokaż mi jak wyświetla w języku arabskim ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Volki no ok, jak dla ciebie "nie wyświetla treści" = "nie ma polskich znaków" to sorry, masz rację, nie wyświetla treści treści dla języka polskiego.
  • Odpowiedz
@TheShineBox właśnie nie. OLED w całości składa się z drobnych diod, więc nie może być tak, że pod spodem się świecą a ekran nie działa. To jest tak jakby jeden element, czyli ekran najpewniej działa, ale wyświetla pusty obraz.
  • Odpowiedz