Aktywne Wpisy
EleganckiSkrzat +11
Sprzęty, które okazały się strzałem w 10. Takie perełki, poprawiające życie, spędzany czas. Dla mnie? Pierwsze z brzegu to czytnik e-booków oraz dobre słuchawki bezprzewodowe. Mój must have, który wymieniam co kilka lat na topowe modele. U Was?
MetalowyBieg +4
Jakie hobby dla huopa? Huop myslal o modelarstwie ale nie ma ręki do plastikowych elementów a to trzeba malowac, kleic ehh #przegryw
...szkoda ze tak pozno. Chyba malo kto tylu ludzi zawiodl.
#neuropa #polityka #oswiadczenie #4konserwy
@BongoBong: bo ja wiem? Dla mnie kod byl bezimmienny - nawet nie wiedzialem ze tam jest jakis Kijowski. To nazwisko zaczelo sie pojawiac dopiero w kontekscie faktur.
No i co to znaczy "liberalowie" ? :) Pan z Razem? :) Jezeli tak... panuje
@pk347: To znak, że słabo śledziłeś sytuację.
@pk347: Tak. Liberałowie oznacza osoby przywiązane do liberalnego państwa prawa w kształcie mniej więcej takim jak dotychczas. Najłatwiej będzie chyba je wyznaczyć przez to, że nie są prawicowymi
@BlackError: Nie. Po prostu krytycznie patrzę na to co dzieje się w określonej grupie społeczeństwa. Traktując ich jednocześnie jak sojuszników.
@pk347: Nie skumałeś istoty wypowiedzi.
Ze niby PO? :) centro-prawicowa obyczajowka... i centrowosc gospodarcza (mowie o faktycznym
Liberalizm o którym mówię to liberalizm w szerokim tego słowa znaczeniu. Zakładając, że w społeczeństwie są trzy grupy - prawicowi konserwatyści (a może komunitaryści - republikanie?), liberałowie i lewicowcy. Te grupy znacznie się między sobą różnią w ocenie przeszłości, teraźniejszości i postulowanej przyszłości.
Rzecz jasna istnieją ludzie, którzy są poza tym podziałem, są jednak grupami marginalnymi.
Jeżeli będzie ci w ten sposób
@BongoBong: heh - jak czasem dyskutuje z razemkami to akurat ocene przeszlosci maja calkiem zbiezna z ta pisowska :D To raz... Dwa - ten razemowo-lewicowy mit zalozycielski jest bledy... bo przymuje PO za wlasnie liberalow (co jest niezgodne z rzeczywistoscia) i na takiej kontrze probuje wyrabywac dla siebie miejsce. PO to nie jest jakis dziki, krwiozerczy kapitalizm
Ja chciałem jedynie powiedzieć, że środowisko o którym mówię wykazuje nadmierne przywiązanie do autorytetów.
@BongoBong: ale ja tego nie potwierdzam. Ja - jako jak rozumiem czesc tego srodowiska, czegos takiego nie przejawiam.
Nie imputowałem przywiązania do autorytetów tobie jako osobie, nawet jeżeli czujesz się częścią tego środowiska.
@BongoBong: mimo wszystko - nie widze tego u 'kolegow'. Jakie 'my' tu mamy autorytety? Walese? ktorego kazdy uwaza za przypalowego gostka... ktory jednak odegral wazna role w historii i stal sie symbolem, ktorego lepiej nie niszczyc - bo to jednak Polska marka? Inne przyklady?
@BongoBong: Nie. To nie jest problem 'liberałów', tylko mało rozwiniętego społeczeństwa obywatelskiego. I mediów, niestety, przede wszystkim mediów. To one lansowały z uporem Kijowskiego (mimo że założycieli KOD było wielu), to im się za nic nie da przetłumaczyć, że Zandberg nie jest 'liderem' Razem, a Kasprzak nie jest 'przewodniczącym stowarzyszenia' Obywatele RP.
@alonso117: nie ma co... bardzo spostrzegawczy :D
@Andreth: szczerze to nawet nie kojarze - KOD traktuje jedynie jako "techniczna" infrastrukture... tym bardziej, ze to i tak koniec koncow nie ma przelozenia na partie i wprowadzanie ludzi do prarlamentu.
@pk347: Najlepiej nie kojarzyć.