Wpis z mikrobloga

Ehhh...

Ludzie wychodzący któryś już raz w roku na ulicę protestując z powodu #!$%@? ustaw które są sprzeczne same z sobą nazywani są ubekami, zomowcami, lewakami, kodowcami, zwolennikami PO. Osoby które to tworzą obecne prawo bawią się w gierki przepychając je jako "projekty obywatelskie" które nie są nawet konsultowane w komisjach tylko pchane na siłę. W telewizji publicznej narracja że każdy kto nie popiera DEMOKRATYCZNIE wybranego rządu to kanalia, dostaje kasę od sorosa, chce imigrantów w Polsce.

Rządzący klasyfikują ludzi na 2 grupy nasi vs reszta świata. Jak Trump przyjechał do Polski to wiele spuszczanie się nad tym jaki to rząd zajebisty. Jak MSZ USA wydało depeszę że jest zaniepokojona co się u nas #!$%@? politycy PiSu piszą żeby USA się wstydziło i jest obrażone.

Szeregowy poseł który jest głównym rozgrywającym i każdy to wie, może wejść sobie na mównicę Sejmu RP bez zapowiedzi i trybu, zacząć drzeć mordę bo tak mu się podoba i nie dostaje nawet żadnej kary porządkowej bo ludzie w jego otoczeniu się boją cokolwiek zrobić bez jego zgody.

Partia która w swoich szeregach nie ma żadnego zaplecza politycznego/eksperckiego ustawia ludzi do kluczowych i strategicznych dla państwa spółek osoby które nie mają zielonego pojęcia o branży. Jak choćby prezes koła Gazety Polskiej w Łomiankach który został wiceprezesem Polskiej Grupy Zbrojeniowej zrzeszającej 60 firm zbrojeniowych, a wcześniej pracował w aptece i sprzedawał piórniki.

Partia która na wysokich stanowiskach państwowych ma byłych funkcjonariuszy z PRL szczyci się tym że walczy z postkomuną, a ów funkcjonariusze śmieją się w twarz mówiąc "precz z komuną" jednocześnie nazywając osoby którym się to nie podoba...komunistami, ubekami, zomowcami.

Partia która organizuje sama sobie wiece poparcia zwożąc autokarami ludzi na nie. Mówi że to demokracja. A osoby które w setkach tysięcy wyszły na ulicę całej Polski nazywają spacerowiczami i jakimś marginesem i że walczą z demokracją.

No i jestem ja. Zwykły Polak który w dupę ma Po,N, Kukiz czy PiS. Głosuje w każdych wyborach od kiedy uzyskał prawa wyborcze. Szuka złotego środka bo wie że zawłaszczenie sobie wszystkiego w państwie przez jedną klikę nie ważne czy to lewa czy prawa strona jest złe. Bo społeczeństwo nie jest jednolite , nigdy nie było i nie będzie chociaż wielu próbowało. Zwykły polak patriota który nie paraduje z koszulką "polski walczącej" Płacący podatki, pomagający drugiemu jak ma możliwość.

Okazuje się że jestem lewakiem, zomowcem, ubekiem i dupa mnie boli.

Można wiele zarzucać poprzedniemu rządowi, ale to nie on podzielił tak polaków jak obecni. i to nie jest wina wszystkich na około, złego TVN, GW, Neewsweeka. To nie jest wina tego, że mam "zmanipulowany umysł" bo nawet nie mając tv w domu od 6 lat, nie czytając tych gazet i tak jestem zmanipulowany ale tego nie wiem.

To jest wina #!$%@? rządu który kieruje się zasadą Teraz #!$%@? my ,ma w dupie resztę społeczeństwa. I powiem wam, że też miał bym to w dupie. Bo internetowe trole zawsze były i będą, a media publiczne nigdy nie były i nie będą pluralistyczne. Jak czytam komentarze, że projekt opłaty paliwowej jest spoko bo trzeba się zrzucać,i każdy kto ma auto to bogacz, albo wpisy że ktoś ukrył taką a nie inną gazetę na stacji paliw żeby nie można było jej kupić, to przymykam oko. Zwykli pożyteczni idioci.

Ale jeżeli rządzący mówią że jestem gorszy i szufladkują mnie razem z innymi partami, jeżeli w tv mówią że jestem gorszy i rozgrywany to coś we mnie pęka i czuje zwyczajną pogardę dla takich osób.

#polityka #neuropa #4konserwy #oswiadczenie
Pobierz CreativePL - Ehhh...

Ludzie wychodzący któryś już raz w roku na ulicę protestując ...
źródło: comment_vtl46AypYUUWDKEWG0xImh8JNcYsR3f9.jpg
  • 11
@CreativePL: myślę że opisałeś to co wielu w tym momencie myśli! To że plusy się nie sypia znaczy tylko że podobnie myślący mają dosyć i zamiast pisać komentarze wychodzą na ulicę. Na wykopie w tym tygodniu wypowiadają się już tylko opłaceni i hobbistyczni trolle. Pozdrowienia. Piwniczaki nie wierzcie internetom, idźcie sami sprawdzić jak wyglądają te protesty.
@CreativePL: ale duzo tekstu. przestalem czytac po Ludzie wychodzący któryś już raz w roku na ulicę protestując z powodu #!$%@? ustaw które są sprzeczne same z sobą nazywani są ubekami, zomowcami, lewakami, kodowcami, zwolennikami PO.
moze wylacz tvn i sie jebnij w leb ( ͡° ͜ʖ ͡°)(
przestalem czytac po

moze wylacz tvn i sie jebnij w leb ( ͡° ͜ʖ ͡°)(

@mariopbc: Może czytaj to co komentujesz to dowiedział byś się że od 6 lat nie mam tv w domu więc nie mam czego wyłączać.

Jesteś dokładnie tym przypadkiem o którym pisze. Pożyteczny idiota który nie poświęci 1,5minuty na przeczytanie tekstu, ale poświęci ten czas na komentowanie zgodnie z linią partii.

ale duzo
@CreativePL: niestety pozytecznym idiotom jestes ty. ja nie zmarnowalem czasu na przeczytanie twojej kartki a4. ale przeczytalem kilka ksiazek i artykulow o histori Polski. twojego tekstu nie zaluje. idz za swoimi pajacami i pajacu gdzie indziej.
@mariopbc:

twojego tekstu nie zaluje. idz za swoimi pajacami i pajacu gdzie indziej.

Nie przeczytałeś tekstu do którego się odnosisz, obrażasz mnie i wypowiadasz się o tekście i mojej osobie na podstawie własnych widzimisię nie odnosząc się absolutnie do treści. Szufladkujesz mnie że jestem pajacem i wraz z innymi pajacami mam iść gdzieś indziej bo

przeczytalem kilka ksiazek i artykulow o histori Polski.

Jak chcesz merytorycznie porozmawiać to odnieś się do