Aktywne Wpisy
2xpapanalepiku +264
Nowa lewacka jakość, niedziela, godzina 11:30 w telewizji publicznej tematy jak stymulować kobietę podczas sexu. To się przestaje w głowie mieścić
#tvp
#tvp
o__0 +25
Nitka na słowa, których używają tylko starzy ludzie. Ja zaczynam:
- salaterka
- garczek
- sień
#heheszki #niewiemjaktootagowac #glupiewykopowezabawy
- salaterka
- garczek
- sień
#heheszki #niewiemjaktootagowac #glupiewykopowezabawy
Na zachodzie ludzie po 40 maja jakieś zainteresowania, hobby, mogą zapewnić dzieciom doby start w przyszłość, udzielić dobrej rady.
A w tym gównokraju? Jedyne zajęcie przeciętnego Janusza to sączenie harnasiów do meczu reprezentacji, a jedyne co może zapewnić dzieciom to wegetacja w bloku i patologiczne wychowanie.
I nie #!$%@? tutaj że w polszy bieda itp., bo jak jest się biednym to nie powinno się rozmnażać jak króliki.
#polska #rodzice #janusze
@janeeyrie u mnie w domu zauważyłem to samo. Według matki człowiek uczy się w szkole, a po skończeniu jej to już koniec. Dlatego nie umie w komputer i z języków obcych zna tylko podstawy ruskiego. O jakimkolwiek poznawaniu nowych smaków nie ma mowy. Na obiad zawsze ziemniaki ze schaboszczakiem, na serio nie wiem czemu ciągle ogląda master chefa czy innych maklowiczow w TV
@DiscoKhan: denominacja nie ma tu nic do rzeczy - z oszczędności ludzi ograbiła galopująca inflacja. W 1995 było już stabilniej, ale duża liczba zer na banknotach sprawiała, że oszustwa na emerytach były masowe (bo taki dopiero długo po fakcie zauważy, że wydali mu 1000 zamiast 10000).
A na dorabianie się podobno właśnie pierwsza połowa lat 90 była lepsza - prawdziwie
@DiscoKhan: E, denominacja sama w sobie nie, to była tylko wymiana papierków na papierki. Ale poproś rodziców, żeby pokazali Ci paski z wypłat z okresu galopującej inflacji.
Co do tych oszustw na emerytach to akurat nawet nie wiedziałem, dzikie czasy, ale gdy mówiłem o denominacji to w sumie chodziło mi o inflację która przecież do niej się przyczyniła.
Ale
@hehezielony: nie chodzi o urodzenie, tylko o dorastanie.... rocznik 77 here. co z tego że urodziłem się w komunie, jak pamiętam z niej tylko przebłyski. jak zacząłem coś kumać to akurat się komuna skończyła, więc jestem jednym z pierwszych roczników, których to #!$%@? nie dotknęło. i widzę ogromną przepaść pomiędzy moim światopoglądem, a ludzi np.10 lat starszych. mentalnie bliżej mi do
Komentarz usunięty przez moderatora
Lepiej to niż #!$%@? pasem, albo traktowanie dzieci jak służby
Zaś dzieci na zachodzie to jakaś masakra, śmiesznie wygląda
Ja sobie nie wyobrażam powiedzieć do mojego syna: "zamknij ryj". To już musiałby być szczyt jakichś negatywnych emocji. Nie wiem co musiałby wygadywać. Chyba ostro obrażać matkę.
@good: z punktu widzenia osoby, która ma 42 lata - znakomita większość rzeczy, za które w moim otoczeniu chwytają się osoby w Twoim wieku to są właśnie takie pierdoły, albo co gorsza - błędy, które robi prawie każdy dzieciak. Na palcach jednej ręki można policzyć osoby ambitne, które mają jakiś plan na życie - obojętnie jaki, ale mający
Komentarz usunięty przez moderatora
Ja też bym córce na zajęcia z łucznictwa chodzić nie pozwolił, szowinista mocno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pamiętam jak chciałem studiować w Akademii Morskiej. Ojciec od razu powiedział, że mi na takie studia nie pożyczy pieniędzy.
Ja myślę o #!$%@? tu chodzi, w takiej robocie wypłacę mu się z nawiązką w niecały rok po studiach.
Pytam się dlaczego nie, a ten mówi że marynarz to niebezpieczna