Aktywne Wpisy

andot +216
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
ATAT-2 +42
Nowe osiedle 'domów jednorodzinnych' ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#patodeweloperka #nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
#patodeweloperka #nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
źródło: image
Pobierz

#linux
Na tym dysku było z dziesięć różnych distro, w tym i debian i żadna nie ruszała partycji home, a najnowsze ubuntu o-----ł mi taką akcje, pamietam co zaznaczałem, zaznaczałem tylko punkt montowania, a nie żeby mi formatował.
Wybieralem typ partycji xfs a mam jfs, jak to wytłumaczyć?
Ten system miał sens do wersji 12.04, gdyż najmniej było z nim problemów.
Zrobić Ubuntu z Debiana to nie sztuka, a stabilność większa.
W instalatorze zaznaczasz punkt montowana i to czy ma być formatowana, wiec partycja / była ustawiona na format a home nie, ale jednak nie widze danych, widze inny typ patycji.
Brałem to pod uwagę, ale tam w instalatorze jest tak, musisz zaznaczyć taki mały kwadrat, aby sformatować, a ja przy home nie zrobiłem tego, zaznaczałem tylko przy / , jutro zrobię próbę i jeszcze raz przeinstaluje system, zobacze co sie stanie.
Chodzi o to, że jak wybierasz opcje ręcznego tworzenia partycji, to instalator jest tak zaplanowany, że musisz świadomie zaznaczyć ten kwadracik, a ja tego nie robiłem, bo przecież dziś instalowałem na tym dysku już z 4 systemy i jakimś cudem przy ubuntu się z-----o. Przed ubuntu parę minut wcześniej miałem tam mint 17, ale nie chciało mi sie uaktualniac do 18, a 17 ogólnie nie łapała mi kilku rzeczy,
źródło: comment_sfOIVoSAGJdwmAhdKk6irFOlV3gvjqvW.jpg
Pobierz