Wpis z mikrobloga

My urodzeni w latach......Latalismy po dworze,nie to co dzisiejsze bachory...

Jak słyszę lub widze ten tekst to podświadomie załancza mi sie dżihad.
Te kretynizmy kopiuja i wklejaja zazwyczaj dzisiejsi rodzice,którzy wychowywali sie na podwórku.
Czego ich nauczyło to wychowanie na dworze/polu?
Do tego że nie potrafia sobie dzisiaj poradzic ze swoimi dziećmi. Mozliwe że takie wychowanie było błedne?

#rodzice #rodzina #lata90 #lata80 #wychowanie #dzieci
  • 9
  • Odpowiedz
@Konwerter: @Maglev: @uhu8: @DoTheMonkey:

My, urodzeni w przeszłości z nostalgią wspominamy tamten czas. Nikt nie narzekał.

Było nas jedenaścioro, mieszkaliśmy w jeziorze... na śniadanie matka kroiła wiatr, ojca nie znałem, bo umarł na raka wątroby, kiedy zginął w tragicznym wypadku samochodowym, po samospaleniu się na imieninach u wujka Eugeniusza. Wujka Eugeniusza zabrało NKWD w 59. Nikt nie narzekał.

Wszyscy należeliśmy do hord i łupiliśmy okolicę. Konin, Szczecin i
  • Odpowiedz
@Maglev: @uhu8: @DoTheMonkey: @JohnMaxwell: Sam jestem rodzicem i krew mnie zalewa jak musze słuchac takich bzdur. To my mamy wpływ na to jak nasze dzieci beda spędząc czas.To od naszego zaangażowania lub lenistwa zalezy na jakiego człowieka wyrośnie nasze potomstwo Każdy kto wkleja lub powtarza tę paste,nie daj borze wierzy w nią,jest idealnym przykładem idioty.
  • Odpowiedz
@Konwerter: u mnie akurat podwórko na osiedlu jest bardzo aktywne - dużo dzieciaków tam siedzi całe dni.
Ale moje dzieciaki nie są z wyznawców podwórka, często jest problem je wygonić. Opcjonalnie na rolki/rower/deskę wyjdą, albo gdy mają spotkać kogoś znajomego. Ale nie widzę u nich chęci "hang out" z obcymi dzieciakami.
Po części - bo nie wychowujemy ich na cwaniaków-drobnych żulików i w obecności zgranej paczki 6-letnich "lepszych cwaniaków" moje się
  • Odpowiedz
@Konwerter: najgorzej #!$%@?ą Ci urodzeni w latach 80, którzy się tak spuszczają nad dzieciństwem w latach 90, jakby to było #!$%@? królestwo niebieskie.
Każde pokolenie będzie z sentymentem spoglądało na swoją młodosć, nic to nie zmieni
  • Odpowiedz