Aktywne Wpisy

InnyWymiar90 +141
-Łęcina, przecież powtarzałem, nie robimy w elektryce...
-A ja powtarzałem, że do interesów trzeba mieć łeb na karku, a nie w dupie. Fucha się trafiła to bierzemy. Co to za sztuka skręcić dwa kabelki?
-Bogdan, tu są trzy fazy...
-To trzy kabelki, wielka mi różnica
#pokazmorde
-A ja powtarzałem, że do interesów trzeba mieć łeb na karku, a nie w dupie. Fucha się trafiła to bierzemy. Co to za sztuka skręcić dwa kabelki?
-Bogdan, tu są trzy fazy...
-To trzy kabelki, wielka mi różnica
#pokazmorde
źródło: Siusiaczpyza
Pobierz
neurotiCat +29
źródło: GO5r2lfWsAAyOEl
Pobierz

Jak słyszę lub widze ten tekst to podświadomie załancza mi sie dżihad.
Te kretynizmy kopiuja i wklejaja zazwyczaj dzisiejsi rodzice,którzy wychowywali sie na podwórku.
Czego ich nauczyło to wychowanie na dworze/polu?
Do tego że nie potrafia sobie dzisiaj poradzic ze swoimi dziećmi. Mozliwe że takie wychowanie było błedne?
#rodzice #rodzina #lata90 #lata80 #wychowanie #dzieci
My, urodzeni w przeszłości z nostalgią wspominamy tamten czas. Nikt nie narzekał.
Było nas jedenaścioro, mieszkaliśmy w jeziorze... na śniadanie matka kroiła wiatr, ojca nie znałem, bo umarł na raka wątroby, kiedy zginął w tragicznym wypadku samochodowym, po samospaleniu się na imieninach u wujka Eugeniusza. Wujka Eugeniusza zabrało NKWD w 59. Nikt nie narzekał.
Wszyscy należeliśmy do hord i łupiliśmy okolicę. Konin, Szczecin i
Ale moje dzieciaki nie są z wyznawców podwórka, często jest problem je wygonić. Opcjonalnie na rolki/rower/deskę wyjdą, albo gdy mają spotkać kogoś znajomego. Ale nie widzę u nich chęci "hang out" z obcymi dzieciakami.
Po części - bo nie wychowujemy ich na cwaniaków-drobnych żulików i w obecności zgranej paczki 6-letnich "lepszych cwaniaków" moje się
Każde pokolenie będzie z sentymentem spoglądało na swoją młodosć, nic to nie zmieni