Wpis z mikrobloga

Siema,

chciałbym dobremu kumplowi sprawić Logitecha Driving Force GT lub jakąś inną kierownicę w rozsądnej cenie. Sęk w tym, że nie chcę przepłacać. Mam dwie opcje:
- oddać mu swojego DFGT i samemu kupić lepszą kierownicę (raczej nie odczuwam takiej potrzeby na tę chwilę)
- kupić używanego DFGT. Nie śpieszy mi się (prezent bez okazji), więc mógłbym po prostu polować na okazję i nabyć za cenę w okolicach 300 zł.

Z mojego doświadczenia wynika, że DFGT jest niezniszczalna. Dość intensywnie ją używałem od 2012 i jest nie do zarżnięcia. Niemniej mam ogromne obawy przed zakupem w ciemno, nawet jeśli sprzedający gwarantuje 100% sprawność. Czy jest coś, na co warto zwrócić uwagę podczas zakupu. Może jakieś inne kierownice są warte rozważenia? Może lepiej więcej wydać za lepsze value to price? Gdybyście sprzedawali, zgodzilibyście się na oględziny przypiętej do sprzętu? Podpytałem jednego gościa i był skory na to pójść. Chyba tak najlepiej zrobić...

Z góry dzięki za pomoc;)

#assettocorsa #acleague #simracing
  • 2
  • Odpowiedz
@mariusz-migdalek: jak kupowalem i sprzedawalem dfgt to nie bylo problemu ani oporow przed sprawdzeniem czy to u tamtej osoby czy u mnie. Osoba, ktora kupowala ode mnie prosila jednak o wysylke kurierem. Kiera miala kilka lat, jeszcze pewnie wiele km pozwoli nabic. Niezniszczalny sprzet.
  • Odpowiedz