Aktywne Wpisy

strfkr +881

ted-kaczynsky +58
w tym roku jednak zagłosuje na ( ͡º ͜ʖ͡º) #konfederacja dlatego, że nie ma różnicy pomiędzy #ko , a #pis . Głosuja tak samo, czyli chca tego samego. Różnia się jedynie optyka lub sposobem narzucania narracji politycznej #polityka #wybory #wybory2023

Przejazd do Gdańska w obie strony. Wjeżdżasz na pierwszym węźle na A1 i jedziesz do końca. W Gdańsku udajesz, że zgubiłeś bilet. Płacisz za cały odcinek (czyli za tyle ile przejechałeś) . Wracając, zjeżdżasz na przedostatnim węźle (Lubicz), ale bilecik oddajesz ten z drogi w tamtą stronę (czyli z węzła Nowa Wieś). Płacisz 2 zeta zamiast 30! Potem jedziesz sobie przez Toruń i wjeżdżasz z powrotem na A1 na węźle Odolion ( koło Ciechocinka ). Pewnie z 15 minut dłużej, pewnie ze 2 litry benzyny więcej, ale jaka satysfakcja (a jak ktoś jest z Torunia, to już w ogóle profit).
#janusze #cebuladeals #polskiedrogi #motoryzacja #oszukujo #ciekawostki
Zapomniałeś dopisać:
EPILOG: Po 24h operator zaczyna szukać pojazdu, który pobrał bilet w Gdańsku a nigdy go nie zdał na żadnym wyjeździe. Zaczyna przeglądać monitoring. Namierza oszusta, zawiadamia odpowiednie organy. Idziesz do Sztumu za 28 PLN oszczędności. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pomijając fakt, że pierwszy bilet pobrany w Toruniu będzie unieważniony, skoro zgłaszasz jego zaginięcie.
@grafikulus: chyba z 40
Nie odpowiem na pytanie, czy jest od razu przypisane jak pobierasz bilet.
Ale popatrz na to tak: są kamery, bilet ma przypisaną dokładną godzinę wydruku. Jak myślisz -- zadanie "sprawdź na monitoringu, jaki numer miał samochód pobierający bilet na bramce 1 o 15:12:22" przerosłoby przeciętnego stażystę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Odpowiadając kolejno:
0. A co za różnica, czy się chce? Praca to praca, mnie nikt nie pyta, czy co miesiąc mi się chce robić raport z danymi na podstawie których wystawiamy fakturę.
1. Tak, jest.
2. Tak, jest.
Przekonanie, że to człowiek siedzi i porównuje IN/OUT jest doprawdy zabawne. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zrozumiałem tak:
0. Czy komuś się chce sprawdzać? Odpowiedź: to bez znaczenia. Może się i nie chce, ale co z tego?
1. Czy jest wdrożona kontrola biletów pobranych i zdanych? Odpowiedź: tak, jest wdrożona.
2.1 Czy jest sens analizować, czy nas rąbią na 20PLN? Odpowiedź: tak, jest, bo inaczej nie znalibyśmy w ogóle skali problemu i nie wiedzielibyśmy, czy tracimy 100PLN miesięcznie czy kilkadziesiąt tysięcy.
2.2. Czy jest sens ścigać?
@Polinik: w którym miejscu to napisałem?
Pomyśl czasem szerzej poza swe wąskie ramy,
w marketach są kradzieże? są
jest ochrona? jest
są kamery? są
To czemu ich wszystkich nie wyłapią tyko wliczają w swój przyszły budżet potencjalne kradzieże?
Bo trzeba by było więcej ochrony, więcej kamer i więcej ludzi a to się
W tym:
Fajnie, że argumentujesz za moimi twierdzeniami. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Monitoring na autostradach i robienie zestawienia nieodmeldowanych biletów to właśnie taka ochrona z supermarketu.
Wszystkiego nie wyłapie, ale redukuje poziom oszust do znośnego poziomu a dodatkowo pozwala określić skalę strat.
A argument o lawecie pokazuje,
@Polinik: jak już cytujesz to wklejaj całość a nie zdanie wyrwane z kontekstu by pasowało do tego co piszesz, dobrej nocy