Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +499
Szukam brytolskich filmów do oglądania. Nie chodzi o samą produkcję brytyjską a ten ciężki brytolski klimat - brzydkie ulice, brzydkie mordy, szara pogoda i ciężki akcent, że bez napisów nic nie rozumiesz.
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
JanuszKarierowicz +141
Czekajcie, czyli Izrael w ciągu zaledwie kilku godzin odstępu wyeliminował dwa najwyżej postawione terrorystyczne odpady z Hezbollahu i Hamasu? (。◕‿‿◕。) No i to jest poważne państwo, no i to jest niewyobrażalna wręcz demonstracja siły. Można Izraela nie lubić, ale skuteczności i zdecydowania nie można im odmówić. W dużej mierzę zazdroszczę przywódców, którzy nie pierd*lą się ze swoimi wrogami i wysyłają muzułmańskich bandytów tam, gdzie ich
Poczta Polska to średniowiecze ;x Jak zamawiam coś DHL - to normalnie w dowolnym momencie można sobie zmienić adres dostawy, dogadać się do godzin i tak dalej. Od PP chciałbym jedną rzecz. Normalnych godzin otwarcia. Wszystkie awiza trafiają na FUP, który pracuje 10-18, no #!$%@? nie godziny. Ale już UP do którego należy ten FUP pracuje normalnie 8-20.
Chciałbym jedną prostą rzecz - tak by awiza zostawiali mi na UP, nie na FUP. Jak patrzę w tracking i tak zawsze jest "UP wydane do doręczenia", "FUP awizowane do odbioru w placówce". Tak dużo?
No chyba, że mają średniowiecze i wszystko robią ręcznie (i ręcznie wpisują tracking, bo normą jest, że info pojawia się po kilku godzinach) i nie ma technicznie możliwości tego ogarnąć? Jakby mieli naklejki to skaner sam by powiedział "odnieś do UP" lub "odnieś do FUP". Ech.
Nie musisz mi doradzać, znam się na temacie. Sama też miałam epizod w swoim życiu, gdzie pracowałam na WER Zabrze, znam PP od podszewki. Na co dzień współpracuję z innymi kurierami, od gabarytów po zwykłe paczki, różne firmy, co jedna to lepsza...
Czasami myślę,
Ja miałem przypadek z kurierem DPD, byłem w pracy a pan kurier nie zadzwonił,nie poinformował tylko sobie przyjechał po czym wrzucił paczkę przez okno, okno sąsiada. po czym jak zadzwoniłem do DPD to usłyszałem "no ale odebrał pan paczkę więc w czym problem"