Wpis z mikrobloga

@Solonez @trustME 23k funtów rocznie

@bacteria nie rozumiem jeszcze ale dziękuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dareox budownictwo

@MarekAntoniusz @wisnia6666 @MagnitudeZero chciałbym napisać jak to przez rok uczyłem się po kilkanaście godzin dziennie, wytrwale dążyłem do celu i takie tam ale... W sumie to mało się uczyłem, sporo odwlekałem, miałem po prostu sporo szczęścia :)
Zacząłem uczyć się c++ (zelent + semestr na studiach), SQL (zelent + Khan academy),
@Pojedynczy: ot takie #!$%@? back-endowca :P Tester oprogramowania zaczyna byc dosc rozgleglym pojeciem. Pare lat temu bylem na interview w Swindon w firmie, w ktorej szukali kogos (oczywiscie programisty) z ~3 letnim doswiadczeniem w .NET i jakims tam pojeciu o NUnit. Po 3 etapie interview jedak sam zrezygnowalem bo mimo dosc ciekawej stawki jak na tamte czasy i warunki (£30k-40k, jun/mid) nie chcialem siedziec i klepac if(someIdiotPutInEnum) { blabla(); } else
@Solonez: dlatego wlasnnie robie wielki i ciezki projekt porankami i nocami. Z pasji bo sprawia mi to przyjemnosc, ale z mysla o mozliwym zarobku na projekcie ale i tym zeby wejsc na konkretny poziom w IT bo bede mogl pokazac cos naprawde sensownego a nie CRUD z tutoriala