Wpis z mikrobloga

@Oskarek89: Polityka tranferowa Barcelony leży od kilku lat. Real z Perezem na czele to mistrzowie, którzy kupują coraz to lepszych młodych grajków, wyciągają perełki, przez co tworzą zespół na lata. Barca nie dość, że oddaje grajków za darmo to w dodatku traci wychowanków z La Masii, a sprowadza zawodników, którzy nie są żadnym wzmocnieniem na poziomie, albo są totalnymi niewypałami (Douglas np.).
Będą grać jednym składem na 3 frontach do #!$%@?
@Oskarek89: Poza oczywistymi transferami Neya i Suareza jedynymi udanymi transferami był Ter Stegen, Umtiti i Aleix Vidal (który oczywiście najpierw nie dostawał szans, a potem został skontuzjowany). Aktualna Barca nie ma przyszłości ze "wzmocnieniami" typu Douglas, Gomes, Alcacer czy Vermalen, a w ostatnich latach ze szkółki wciągnięto tylko Sergi Roberto i Rafinhe. Real wróci na stałe na pierwsze miejsce w lidze
@allocer śmieszne jest to, że trochę rolę się odwróciły. Kiedyś Perez był ostatnim o którym można by powiedzieć że robi transfery z głową, a jak coś sprzedawal to za worek ziemniaków. A teraz? Jak mnie się to podoba. Barca niestety tonie. Uwielbiam ligę hiszpańską i lubię oglądać jak w Europie rządzi. Niestety z taką Barca może być ciężko.
@sonmc: ale jakich skautów?

Nie jestem skautem, a znam Ceballos, znałem Isco, czy Asensio. Real nie wynajdejue ich w cudowny sposób, tym bardziej, że taki Asensio mógł grać w Barcelonie, ale Barto nie chciał zapłacić 4 mln od razu, tylko w ratach. Po Isco Barca nie sięgnęła bo stwierdzono, że w klubie pomoc jest na lata.
@tubbs wydaje mi się że praca skauta to coś więcej niż znajomość samego nazwiska i obejrzenia paru filmików na YouTube. Trochę niedoceniasz pracy skautów. Możliwe że podobny błąd robią sternicy barcy, dlatego macie gówniane perspektywy
@sonmc: wiem, praca skautów to coś więcej

Po prostu te słynne wzmocnienia Realu mogły by grać w Barcelonie, a zawinili tutaj nie skauci.

Młodzieżowe drużyny to dalej top topów, a schody zaczynają się później, a tymi schodami są między innymi źle konstruowane kontrakty i bajzel instytucjonalny.

Anonimowi wcześniej Marlon, czy Mina, albo sprowadzenie hiszpańkiej perełki Cristobala Munoza pokazuje, że ze scautingiem nie jest tak źle.

No i gówniane perspektywy? Bez przesady
@tubbs no z tymi gównianymi perspektywami mnie poniosło ( ͡º ͜ʖ͡º)

Przynajmniej nie jest u was tak źle jak w Manu, którego kibice żyją jeszcze wygrana ligi mistrzów z 2008 ( ),