Wpis z mikrobloga

Wczoraj cały dzień kłóciłem się z moim różowym, jaka powinna być mizeria.
Powinna być z cukrem ( słodka ) czy z solą ( słona ).
Opcja na słodko dla mnie jest okropna, a pomieszanie soli i cukru jeszcze gorsze, próbowałem niejadalne.

#gotujzwykopem #ankieta
Pobierz
źródło: comment_XmSPGpQRCRCXaIw2T9cwsjSs9gHgt217.jpg

Mizeria

  • Słodka 12.3% (488)
  • Słona 87.7% (3464)

Oddanych głosów: 3952

  • 90
@nucleo: Jestem bojówką mizerii z zestawem: jogurt, sok z cytryny (sporo), cukier (trochę), sól, pieprz. Polecam to połączenie, smak jest bardzo intensywny. Koperek też zawsze na propsie.
@nucleo:

Z domu (Zagłębie) byłam nauczona cukier plus sól i uwielbiałam.
Niebieski (Podkarpacie) nie mógł uwierzyć, bo miłośnik soli.
I że czemu nie ma cebulki.
CEBULKI, w MIZERII!!!
Nie mogę zdzierżyć.

Teraz już nauczyłam się już tylko sól, pieprz ewentualnie koperek i śmietana.
@nucleo: Ja robię z solą, cukrem i kapką octu, albo soku z cytryny (najlepsza wersja letnia z cytryną i koperkiem). Musi być słodko-kwaśna, inaczej mi nie smakuje, polecam :)
@nucleo: @tunia86: Ja #!$%@?, co to za grube plastry? :P Trzeba było tam jeszcze całego ogórasa wsadzić :P To się kroi na cienkie plasterki, soli i zostawia, aż sok puści, potem się wszystko odsącza i dodaje trochę cukru i kwaśniej śmietany.
@elvis21: ja właśnie taka robię. Ostatnio znajomi zrobili oczy jak 5zl, jak podałem im do obiadu mizerię na słodko. Ja robię również z octem, cukrem, pieprzem i solą. Oczywiście ogórek nie pokrojony, tylko utarty na tarce :)